Курси НБУ $ 39.57 € 42.12

УКРАЇНЦІ ВЧАТЬСЯ ПОЛЬСЬКОЇ МОВИ ЗА БУГОМ

Група молодих підприємців Любомльського району, яку очолював гущанський сільський голова Дмитро Маляс, повернулася з Польщі...

Група молодих підприємців Любомльського району, яку очолював гущанський сільський голова Дмитро Маляс, повернулася з Польщі.
Вони брали участь у проекті “Розвиток бізнес-взаємовідносин та вивчення польської і української мов”. Захід відбувався під егідою директорату Єврорегіону “Буг” у Дорогуську. Лекції з програми вивчення польської мови вела вчителька місцевої середньої школи пані Юлія Дибалюк, до речі, уродженка Любомля. А керівником і менеджером проекту виступив директор школи Ян Чайка. Крім українців, вчилися і молоді поляки.
Потім всі учасники проекту зібралися в палаці Суходольських на підсумкову конференцію. У її роботі взяли участь голова сейму з Любліна Конрад Ренькас, заступник директора Люблінського департаменту зовнішньоекономічних зв’язків Анджей Вавринюк, заступник війта гміни Дорогуськ Станіслав Рудковський, інші польські посадовці. Йшла розмова і про укладені договори на співпрацю не лише з Волинню, а й з Львівською, Одеською областями. Висловлювалася впевненість, що взаємовідносини у підприємництві, розвитку сільського господарства по обидва боки кордону набувають особливої ваги ще й тому, що Польща стала повноправним членом Європейського союзу.
Конрад Ренькас вручив всім учасникам проекту посвідки про закінчення курсів вивчення мов обох народів-сусідів і цінні подарунки.
Олександр ХОМЕНЧУК.
Telegram Channel