Курси НБУ $ 41.45 € 46.11

В’ЄТНАМЦІ СТАНУТЬ ВИЩИМИ?

У В’єтнамі вирішили підвищити середній зріст нації з допомогою вітаміну А...

У В’єтнамі вирішили підвищити середній зріст нації з допомогою вітаміну А.
Відтепер його регулярно даватимуть дітям у великих дозах. В той же час це частина програми боротьби нації з недоїданням.
Нині зріст середнього в’єтнамця у двадцять років становить лише 162 сантиметри. В Національному інституті харчування в Ханої сподіваються, що за двадцять років цей показник підвищиться на п’ять сантиметрів. Це станеться завдяки посиленому прийому вітаміну росту, або ретинолу, якого найбільше в риб’ячому жирі, вершковому маслі, сирі, яєчному жовтку, різних тваринних жирах. Головними споживачами цього вітаміну будуть діти віком до трьох років.

НАЙДАВНІШІ У СВІТІ БЮСТГАЛЬТЕРИ
Археологи знайшли в Монголії найдавніший у світі шовковий бюстгальтер. Він належав багатій жінці, котра жила в ІХ столітті. Бюстгальтер нагадує сучасні моделі.
Раніше вважалося, що бюстгальтери винайшли англійці, які запатентували свій винахід наприкінці ХІХ століття.

ОТРУЙНЕ ХОБІ СПІВАЧКИ
У співачки й скрипачки Ассії Ахат з`явилось незвичайне захоплення - у її квартирі почали жити змії. У своєму будинку, котрий будується, вона вирішила створити серпентарій. Купує артистка тільки отруйних змій.
Першою в колекції стала піщана ефа - небезпечна змія, котра проживає в Африці і Туркменії. Отрута її у шістнадцять разів сильніша, ніж у гадюки. Від укусів піщаної ефи в Африці загинуло більше людей, ніж від укусів усіх африканських змій разом взятих.
Ассія купила також австралійську тигрову змію, отрути від одного укуса досить аби вбити сотню дорослих людей. А на Новий рік друзі подарували їй королевську кобру. Є у співачки й східна габонська гадюка, котра має серед змій найдовші у світі ікла.

ДРЕВНЄ ПЛЕМ’Я КАРЛИКІВ
У сибірському містечку під назвою Тобольське Заболоття багато курганів. Це древні поховання.
В двох таких курганах місцеві мисливці знайшли мініатюрні черепи. Спочатку вирішили, що вони собачі, але коли придивилися, зрозуміли, що людські. Це підтвердили й науковці Тюменського обласного краєзнавчого музею.
Судячи з черепа, зріст цих людей не перевищував півметра. Належали вони так званому племені сибірів й були такі малі, що їх могло сісти дванадцятеро на одного коня. Їх улюбленою їжею були журавлині яйця, які вони викрадали з гнізд.
За однією з легенд сибірів винищило інше жорстоке плем’я. Коли це було, ніхто не знає. Вчені твердять, що відтоді минуло, можливо, кілька тисячоліть.
Telegram Channel