Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

БУРЯКІВ НЕМА, А ЦУКОР ВАРЯТЬ

Задовго до традиційного початку сезону цукроваріння розпочав нинішнього року роботу Горохівський цукровий завод...

Задовго до традиційного початку сезону цукроваріння розпочав нинішнього року роботу Горохівський цукровий завод.
Наразі, як повідомляють мешканці селища Мар’янівка, де розташоване підприємство, тут переварюють на білий цукор якийсь порошок шоколадного кольору. Начебто майже півтори сотні залізничних вагонів, насипом завантажених цим порошком, надійшло на переробку в Мар’янівку. Відправник — відома львівська цукеркова фабрика “Світоч”, котра в свою чергу одержала порошок з Білорусі. І хоч горохівським цукроварам отримати з цієї “сировини” білий цукор вдалося не зразу, процес усе ж налагодився.
Отож, в Мар’янівці довели, що можуть переробляти не тільки цукрові буряки, заокеанський сирець з тростини чи прибалтійський сироп. І все ж горохівські цукровари задумуються, чи, бува, з волі власників підприємства не прилучено їх до переробки на цукор сировини, імпорт якої в Україну обмежений?
До речі, деякі мешканці селища, не завдаючи собі клопотів подібними думками, але користуючись певними можливостями, розмішують той порошок у гарячій кип’яченій воді та й попивають. Кажуть, що смачно.
Telegram Channel