Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Про волинського Героя і його побратима - собаку-сапера знімають фільм (Фото)

Українські кінематографісти знімають фільм про вівчарку-сапера Баді та її бойових побратимів, що воювали на Донбасі і шукають свідків тих подій

Про це на своїй сторінці у Facebook написала киянка Яна Пономаренко.



На сьогодні відоме ім`я першого військового господаря Баді на війні – лучанин Рустам Хамраєв, який був серед перших загиблих у батальйоні «Айдар».



Вона повідомляє, що наразі за підтримки Держкіно України тривають зйомки повнометражного документального фільму про службову вівчарку Баді та її бойових побратимів. На сьогодні відоме ім`я першого військового господаря Баді на війні – лучанин Рустам Хамраєв, який був серед перших загиблих у батальйоні «Айдар».


«Це історія про улюбленицю батальйону, службову вівчарку-сапера Баді, яка від самого початку бойових дій прибула у зону АТО, довгий час перебувала на базі батальйону в с. Половинкине та упродовж своєї служби один за одним втратила на війні трьох бойових напарників», – повідомила Яна Пономаренко.


Наразі знімальна група спілкується з теперішньою господаркою Баді – зенітницею батальйону «Айдар» Світланою Бевз.


Рустам Хамраєв героїчно загинув 17 червня 2014 року у ході затяжного бою в селищі Металіст під Луганськом. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


«На жаль, за роки війни багато інформації про ті події втрачено, власне як імена інших двох загиблих побратимів-господарів Баді. Тож зараз дуже потрібна Ваша допомога, щоб відновити забуті деталі подій дворічної давності, оживити у пам`яті українців імена загиблих добровольців батальйону «Айдар», – зазначає авторка посту. 


«Якщо Ви пам"ятаєте, знаєте та можете розказати нам про Баді або про когось із її загиблих господарів - добровольців батальйону "Айдар" - будь ласка, дуже просимо повідомити за телефоном 096-395-12-26 або напишіть приватним повідомленням Ваш номер телефону і я обов"язково зв"яжуся з Вами.  Будемо безмежно вдячні Вам за будь-яку інформацію та допомогу, які для створення максимально чесного і достовірного фільму - наразі дуже необхідні нам!», - пише  Яна Пономаренко.


 

Telegram Channel