Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

УРОК ДЛЯ КОНТРАБАНДИСТА-ІНТЕЛЕКТУАЛА

Харків’янин по дорозі в Німеччину пробував “проскочити” через митний контроль з прихованими історико-культурними цінностями...

Харків’янин по дорозі в Німеччину пробував “проскочити” через митний контроль з прихованими історико-культурними цінностями.
Як повідомила старший інспектор по зв’язках з громадськістю та ЗМІ Світлана Федонюк, він перевозив у причепі автомобіля “Даймлер-бенц” роман Ріса Уілкі Лі “Блеф”, 1928 року видання, та альбом з 350 марками різних країн та років випуску. За даним фактом складено протокол згідно із статтею 340 Митного кодексу України (недекларування). Порушник митних правил повідомив, що придбав книгу і колекційні поштові марки на одному з антикварних ринків Харкова в подарунок своєму другові з Німеччини. Про справжню історико-культурну цінність покупок чоловік начебто і не здогадувався, хоча чув про вимоги законодавства щодо вивозу подібних речей.
На перший погляд, це невинні “подарунки”, хоча на мистецьких аукціонах Заходу вони коштують десятки тисяч умовних одиниць. Лише професійна і злагоджена робота усіх служб, які працюють на кордоні, є запорукою того, що культурні надбання будуть окрасою українських музеїв і галерей, а не приватних колекцій інших країн.
Telegram Channel