Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У ЄПАРХІЇ СТВОРЕНО ПРЕС-СЛУЖБУ

Її презентація відбулася цими днями в Луцько-Волинській єпархії УПЦ Київського патріархату.

Її презентація відбулася цими днями в Луцько-Волинській єпархії УПЦ Київського патріархату.
Відкриваючи прес-конференцію з цієї нагоди, на яку було запрошено представників друкованих та електронних засобів масової інформації, єпископ Луцький і Волинський Михаїл сказав:
— Церква відкрита для всіх. Сьогодні вона має найбільший авторитет у суспільстві. І те, що звершується в церкві, через засоби масової інформації повинно бути донесене до мирян простою, доступною мовою, без надмірного заглиблення у богословську термінологію.
Ми повинні разом дбати, щоб наше суспільство було монолітним, щоб не ділилося на Схід і Захід, щоб не зациклюватися на поділі на конфесійність, бо важливо лиш одне: або людина вірить в Бога і діє за його заповідями, або не вірить. Значна ж частина нашого суспільства живе за принципом: коли тривога, то й до Бога, а як по тривозі, то й по Бозі. Сьогодні кожен повинен мати трьох інтимних особистих друзів: священика, лікаря і юриста.
На прес-конференції було представлено прес-секретаря Луцько-Волинської єпархії протоієрея Віталія Собка. Він розповів, що прес-служба створена з ініціативи новопризначеного керуючого єпархією преосвященного єпископа Михаїла. Вона має на меті інформувати громадськість про позицію православної церкви з різних актуальних богословських, обрядових та інших питань, оперативно висвітлювати у пресі діяльність УПЦ Київського патріархату, Луцько-Волинської єпархії та керуючого єпископа, здійснювати моніторинг ЗМІ та оперативно реагувати на заяви, публікації, виступи різних осіб, які стосуються православної церкви чи інших важливих аспектів суспільного життя та оприлюднення позиції церкви і єпископа Луцького і Волинського.
Владика Михаїл відповів на численні запитання журналістів, які стосувалися умов вступу в Духовну семінарію, перспектив налагодження стосунків із Московським патріархатом, кількості парафій УПЦ Київського патріархату в нашому краї, кадрових змін та інше.
Telegram Channel