Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

Інтернет - базова потреба людини

Канада оголосила високошвидкісний широкосмуговий доступ в інтернет базовим телекомунікаційному сервісом, до якого повинен мати можливість доступу кожен громадянин

Для цього уряд виділить 750 мільйонів канадських доларів протягом найближчих п'яти років, передає Depo.ua з посиланням на The Verge.



Для фіксованих широкосмугових послуг, всі громадяни повинні мати можливість завантажувати дані зі швидкістю не менше 50 мегабіт в секунду і закачувати їх зі швидкістю 10 мегабіт в секунду.



"Майбутнє нашої економіки, наше процвітання і, насправді, майбутнє кожного громадянина - вимагає від нас ставити перед собою амбітні цілі, і створювати інтернет-підключення для всіх канадців на початку 21 століття. Ці амбітні цілі. їх нелегко досягти, і вони будуть коштувати грошей. Але у нас немає іншого вибору", - сказав на прес-конференції представник національного телекомунікаційного регулятора країни, CRTC, Жан-П'єр Бле.


CRTC також встановив нові вимоги до швидкості скачування і завантаження. Для фіксованих широкосмугових послуг, всі громадяни повинні мати можливість завантажувати дані зі швидкістю не менше 50 мегабіт в секунду і закачувати їх зі швидкістю 10 мегабіт в секунду. Це десятикратне збільшення попередніх норм, прийнятих ще в 2011 році.


За оцінками CRTC, близько двох мільйонів канадських сімей, або 18 відсотків населення, в даний час не мають доступу до бажаної швидкості. До 2021 року, після побудови нових об'єктів інфраструктури, цей показник планують скоротити удвічі - до 9%.


Додамо, що ще в 2011 році ООН визнала доступ в інтернет одним з фундаментальних прав людини, однак законодавчо це право закріплено лише в декількох країнах, серед яких Естонія, Фінляндія, Греція та Іспанія.

Telegram Channel