Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ЗАМІСТЬ БЕНЗИНУ — ЗВИЧАЙНА ВОДА

Група грузинських учених протягом чотирьох років працювала над унікальним винаходом, який може перетворювати звичайну воду у пальне...

Група грузинських учених протягом чотирьох років працювала над унікальним винаходом, який може перетворювати звичайну воду у пальне.
Керівник групи інженер Давид Чачанідзе стверджує, що використання води у двигунах внутрішнього згоряння буде не лише економічним, а й безпечним. Він продемонстрував винахід у дії — завів за допомогою води двигун, який виробляє електроенергію. Журналісти зафіксували телекамерами бурхливу воду у прозорій посудині, приєднану шлангами до двигуна. Через кілька хвилин він завівся і почав виробляти електроенергію.
Чи стане винахід революцією в науковому прогресі, чи, може, це шахрайство, повинні дослідити спеціалісти.

ДОЛАРОВІ КУПЮРИ З ПОРТРЕТОМ БУША
Поліція США проводить активні пошуки людини, яка розплатилась у продуктовому магазині в маленькому містечку у штаті Каліфорнія купюрою у 200 доларів із зображенням нинішнього президента Джорджа Буша.
Хто виготовив цю банкноту, у скількох екземплярах, де і як — залишається загадкою. Поліція була вражена, як продавець прийняв таку купюру, адже всім відомо, що ні Буш старший, ні молодший на “доларах не ходять”.

ЛЮДИ НАВЧИЛИСЬ РОЗМОВЛЯТИ ПІВМІЛЬЙОНА РОКІВ ТОМУ
Фахівці з іспанського університету Алкала здійснили відкриття, яке може перевернути усе нинішнє уявлення про еволюцію людини.
Вчені з’ясували, що перші представники людського роду могли висловити свої думки вголос ще 500 тисяч років тому. Раніше передбачалося, що люди навчились спілкуватись одні з одним лише 160 тисяч років тому.
Нові дані були отримані після ретельного вивчення п’яти древніх черепів. Виявилось, що розмовний апарат їх власників, яким виповнилося півмільйона років, уже тоді був чудово пристосований для виголошення слів.

І БДЖОЛИ ЛЮБЛЯТЬ ПОСПАТИ
Зоолог з Німеччини Рандольф Менцель розвінчав у людей міф з приводу незвичайного працелюбства бджіл.
Виявляється, ці комахи дуже люблять поспати, і взагалі вони неабиякі ледарі. Професор протягом сорока років вивчав поведінку бджіл. Він дослідив, що бджола може розрізняти понад 50 запахів, завжди летить на той, який їй потрібен.
Проте нейробіолог з університету в Берліні дійшов висновку, що бджоли не такі вже трудоголіки, як прийнято їх вважати. Вони сплять майже усю ніч, і вдень дають спокій своїм крильцям. А тоді летять на улюблені запахи.

МУЗЕЙНА ВИСТАВКА ТРУН
В одному з музеїв Берліна відкрилась виставка, організатори якої запропонували увазі відвідувачів труни у вигляді риби, гігантської цибулі, кросівки.

Відвідувачі виставки висловились про експозицію неоднозначно. Жінка похилого віку заявила: “Є щось моторошне в тому, наскільки егоїстичні і марнославні люди, які можуть витрачати великі гроші на непотрібні їм труни”.

ЧОРНА ДІРА У ВСЕСВІТ
Американські астрономи виявили унікальну чорну діру у Всесвіті.
За оцінками вчених, маса цього монстра перевищує приблизно в 10 мільярдів разів масу нашого Сонця і еквівалентна масі усіх зірок в нашій галактиці.
Що стосується віку цього загадкового космічного утворення, то він становить приблизно 12,7 мільярда років, тобто “усього” (за космічними мірками) на один мільярд років менше від віку Всесвіту, що виник в результаті великого вибуху.
Telegram Channel