Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

НА БАВОВНЯНОПРЯДИЛЬНІЙ ФАБРИЦІ ШИЮТЬ РУКАВИЧКИ

ВАТ «Нотекс» (бавовнопрядильна фабрика), що в Нововолинську, через те, що обірвались економічні зв’язки з колишніми республіками СРСР, в останнє десятиріччя значно знизило темпи виробництва...

ВАТ «Нотекс» (бавовнопрядильна фабрика), що в Нововолинську, через те, що обірвались економічні зв’язки з колишніми республіками СРСР, в останнє десятиріччя значно знизило темпи виробництва.
Однак зуміло зберегти основні фонди, виробничі площі, які тепер слугують інвесторам, які виявляють бажання працювати у молодому шахтарському місті. Одне з таких — ТзОВ «Ока», яке спеціалізується по випуску трикотажних рукавичок. Це — українсько-польсько-південнокорейське підприємство, з сумою інвестицій 600 тисяч доларів США, стало до ладу у максимально короткий строк — за 4,5 місяця. Вже використано 200 тисяч доларів. Займає «Ока» площі колишньої їдальні «Нотексу», робочі місця на якій отримали поки що двадцять п’ять чоловік. Але, як сказав голова правління Віктор Лисенко, кількість працівників збільшуватиметься. Адже за п’ять років тут планують випуск рукавичок довести до восьми мільйонів пар у рік. Зараз сировина-напівфабрикат доставляється з Польщі. Але є надія, що найближчим часом її закуповуватимуть на фірмі «Котон», яка розмістилась поруч. Оскільки рукавички — продукція сезонна, то у товаристві змушені працювати, так би мовити, на склад. Але те, що продукція реалізується, нема сумніву. Через високу якість, помірну ціну і що, немаловажно, наявність гігієнічних сертифікатів вона знайде свого покупця.
Алла ЛІСОВА.
Telegram Channel