Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

ПІСЛЯ МАТЧУ СУДДІ НАДАВАЛИ СТУСАНІВ

Арбітр матчу зафіксував першу перемогу "Волині" у новому сезоні і… був атакований гравцями "Таврії"...

ФК “Волинь” (Луцьк) –“Таврія” (Сімферополь) – 1:0

15 червня. Луцьк. 19.00. Стадіон “Авангард”. 6 250 глядачів. 18 градусів. Оцінка поля – 5.
ФК “Волинь”: Гуменюк, Новак, Ряхн, Гончарчик, Джудович, Тришович, Чеботар, Лужанков (Гащин, 24), Домбраї (Герасим’юк, 46), Митич (Сіанкам, 70), Сачко-к.
Запасні: Неділько, Галун, Панас, Гальчук.
Головний тренер: Віталій Кварцяний.
“Таврія”: Чантурія, Іонанідзе (Шевцов, 90), Чижевський-к, Заруцький, К.Чхетіані, Годой (Смирнов, 72), Степанов, Храмцов, Єсін (Голайдо, 51), Гігіадзе, Перейра.
Головний тренер: Анатолій Заяєв.
Запасні: Шуховцев, Полтавець, Да Сілва, Пірву.
Гол: Сачко 90+2.
Попередження: Гігіадзе 90+2, Іонанідзе 77, Годой 71.
Судді: С.Березка (Київ), Л. Кубяк (Київська обл.), Л. Павленко ( Бровари), 4-й арбітр: О. Циганков (Тернопіль).
Делегат ФФУ: М. Ступар (Івано-Франківськ).

Двадцять другого травня цього року команди уже зустрічалися на “Авангарді” в рамках 13 чемпіонату. Тоді підопічним Анатолія Заяєва ціною неймовірних зусиль вдалося відстояти нічийний результат (нагадаємо, що гра завершилася з рахунком 1:1). Майже через два місяці кримчани були не проти вивезти з Луцька бодай одне очко, але цього не сталося. Втім все по порядку.
Волиняни, як і належить господарям поля, повели рішучий наступ на ворота “Таврії”, яка тільки й думала про оборону. Активно діяв на лівому фланзі Тришович, небезпечно підключався до атакуючих дій команди Домбраї, непоганий дриблінг демонстрував Митич. Його потужний удар в дебюті зустрічі голкіперу гостей вдалося відбити. Далі настала черга Домбраї, який завдавав кілька небезпечних ударів по воротах “Таврії”, але їм бракувало точності. Отож, до сорокової хвилини футболісти “Волині” володіли беззаперечною перевагою, але саме на цій хвилині стався епізод, який мало не звів нанівець усі старання луцької команди. Джудович помилився при створенні штучного офсайду і грузинський легіонер кримчан Іонанідзе, вийшовши один на один з голкіпером “Волині”, мав стовідсотковий шанс забити гол. Але Гуменюк, продемонструвавши відмінну реакцію, врятував команду від неприємностей. На 42 хвилині Годой обіграв кількох захисників “Волині” і дуже підступно пробив по воротах. Знову свою команду врятував Гуменюк. Коли вже йшов до завершення перший тайм, Гігіадзе отримав другий шанс відзначитися. Він опинився біля самісіньких воріт лучан, але настільки розгубився, що “вистрілив” значно вище воріт...
У перерві інтенсивно розминався вісімнадцятирічний вихованець волинського футболу Олег Герасим’юк, і стало зрозуміло, що Віталій Кварцяний дасть йому шанс зіграти у другому таймі. Так і сталося – він вийшов замість Едді Домбраї. І варто зазначити, що Олег гру не зіпсував. У другому таймі наставник волинян зробив ще одну заміну, випустивши замість Саші Митича Ернеста Сіанкама, який відзначився напередодні у грі дублюючих складів. Після перерви активніше заграв капітан волинян Василь Сачко – майже всі атаки лучан розпочиналися за безпосередньої участі Василя. Однак час збігав, а на табло “Авангарду” світилися нулі. Такі бажані для команди гостей, яка лише зрідка організовувала атаки на ворота Гуменюка, хоча, як зазначив на післяматчевій прес-конференції наставник кримської команди Анатолій Заяєв, “Таврія” грала з трьома форвардами і розраховувала на позитивний результат матчу.
До завершення гри залишалися лічені хвилини, лучани подавали кутовий за кутовим, пробивали штрафні удари, але м’яч вперто не хотів потрапляти в сітку воріт Чантурія. Але на останніх хвилинах гри маленьке диво під назвою “гол” таки сталося. Черговий штрафний удар виконав Володимир Гащин, направивши м’яча до воріт суперника. А там найвправнішим виявився Василь Сачко, який забив ефектний і такий потрібний гол.
За кілька секунд арбітр матчу зафіксував першу перемогу "Волині" у новому сезоні і… був атакований гравцями "Таврії". Кілька стусанів він отримав від гарячих грузинських хлопців Чантурії та Гігіадзе. На підмогу їм кинулися ще працівники сімферопольського клубу. В епізод змушені були втрутитися бійці спецзагону "Беркут". Прикро, що в цілому коректна гра була зіпсована цим епізодом.
Василь ЧЕРНЯК.
Telegram Channel