Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Волинське підприємство сплатить до місцевого бюджету заборговані 60 тисяч гривень

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до суду в інтересах держави в особі Миляновичівської сільської ради Турійського району аби стягнути із ТзОВ «Промвуд» до місцевого бюджету майже 60 тис грн за невиконання договорів про надання послуг


Зрізавши дерева, виконавець отримував собі у власність деревину, вартість якої в сумі понад 200 тис грн повинен був сплатити сільській раді.



Прокурори з'ясували, що між сільською радою та господарським товариством у квітні та червні цього року були укладені два договори, згідно з якими підприємство зобов’язалося видалити небезпечні та аварійні дерева за межами сільради.



Зрізавши дерева, виконавець отримував собі у власність деревину, вартість якої в сумі понад 200 тис грн повинен був сплатити сільській раді. Ще влітку 2016 року підприємство вивезло та оприбуткувало зрізану деревину, проте грошей сільраді в повному обсязі не перерахувало, заборгувавши майже 60 тис грн.



Зважаючи на те, що сільська рада не мала змоги звернутися до суду з позовом до товариства через відсутність потрібного обсягу фінансування для сплати судового збору, в ситуацію втрутилася прокуратура.



Господарський суд Волинської області задоволив позовні вимоги керівника Володимир-Волинської місцевої прокуратури в повному обсязі, зобов’язавши ТзОВ "Промвуд" сплатити заборговані кошти до бюджету територіальної громади.



Зауважимо, що 15 тис грн. відповідач сплатив добровільно ще у ході судового розгляду.

Telegram Channel