Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ХОЧ ОХ, ТА ВДВОХ

У фінському місті Сонкаярві нещодавно відбувся щорічний міжнародний чемпіонат по перенесенню дружин...

У фінському місті Сонкаярві нещодавно відбувся щорічний міжнародний чемпіонат по перенесенню дружин. У ньому взяли участь 30 пар з різних країн.
Згідно з правилами, довжина траси — 253,5 метра. На ній є піщані, асфальтовані, трав’яні ділянки, а також водна перешкода, глибиною трохи менше людського зросту. На цій трасі учасник змагань повинен якнайшвидше пронести свою дружину або просто вибрану жінку. Неодмінною умовою є те, що «ноша» не повинна бути молодшою 17 років і повинна важити як мінімум 49 кілограмів. Переможцям вручили призи і пиво.
Світовий рекорд (55,5 секунди), встановлений естонцями Марго Уусорг і Біргіт на змаганнях у 2001 року, занесений до Книги рекордів Гіннесса.

ПЕРВІСТОК 64-РІЧНОЇ ПОРОДІЛЛІ
Ізраїльтянка віком 64 роки народила здорового первістка, ставши таким чином найстарішою породіллею в історії ізраїльської медицини.

Вагітність жінки (ім’я забажала не називати) стала результатом імплантації донорської яйцеклітини після проходження подружжям, яке не могло мати дітей, тривалого курсу лікування в одній з приватних клінік.
Одразу після того, як жінка завагітніла, її помістили під нагляд фахівців медичного центру, де й з’явився на світ жаданий первісток. Дитина народилась недоношеною, але цілком здоровою. При цьому представник клініки, котрий коментував подію, зазначив, що народжувати ліпше все-таки вчасно — і з фізіологічних, і соціальних мотивів.

ІНТЕРНЕТ-ВЕЛОСИПЕД
Доступ в Інтернет нині з’являється в найнесподіваніших місцях. Винахідник з Нью-Йорка Юрій Гітман поєднав дві сучасні моди ХХІ століття і обладнав свого велосипеда безпровідним доступом в Інтернет.

Одна місцева газета назвала інтернет-велосипед «найстильнішою і найприкольнішою штукою» в місті. Гітман вважає свій винахід ще й корисним. У великих містах його можна використати під час демонстрацій, спортивних матчів і концертів під відкритим небом, а за їх межами — будь-де, куди можна добратися велосипедом.

КЕНГУРУ ШУКАЮТЬ ПОРЯТУНКУ ВІД СПЕКИ
В Австралії виникли проблеми, пов’язані з ледь не національним символом континенту — кенгуру.
Ці, здавалося б, милі тварини вже встигли посіяти між австралійцями занепокоєння: лише протягом кількох днів вони завдали серйозних травм літній жінці і вбили двох собак.
Річ у тому, що в Австралії зараз велика спека. Трава на полях посохла, і кенгуру, аби прогодуватися, почали оселятися ближче до містечок. Тут у них і виникають конфлікти з більш урбанізованими «колегами». Особливо ненавидять кенгуру собак, які постійно чіпляються до них — бігають, гавкають. Сумчасті заманюють нападників у воду, а потім передніми лапами топлять.

МУЗЕЙ АРХЕОЛОГІЇ НА ДНІ МОРЯ
Єгипет володіє, можливо, найбільшою у світі колекцією затонулих античних скарбів, що потрапили на морське дно після землетрусу 365 року нашої ери.

Французькі і єгипетські нирці-археологи в 1992—1994 роках виявили під водою три королівських палаци династії Птолемеїв, храм Посейдона, велику кількість ювелірних виробів, статуй та інших старовинних предметів. Деякі з них, зокрема, статую сфінкса з обличчям царя Птолемея ХII, батька Клеопатри, підняли з води, проте тисячі раритетів залишаються на морському дні.
Власті міста Александрія на півночі Єгипту розглядають тепер план створення першого у світі археологічного музею. Вже надійшли пропозиції від місцевих і зарубіжних спонсорів, які готові вкласти гроші у цю оригінальну затію зі сподіванням, що підводний музей викличе паломництво мільйонів туристів.
Telegram Channel