Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

Апеляційний суд залишив вирок в силі: 8 років тюрми

Попри невизнання вини у скоєному та намагання уникнути покарання, винуватець смерті мобілізованого 8 років проведе за ґратами

Увечері 7 квітня 2015 року поблизу районного будинку культури у княжому місті 33-річний уродженець села Хмелів Володимир-Волинського району, посварившись зі знайомим, з яким розпивав алкоголь, кілька разів вдарив його кулаком, від чого той впав на асфальт та втратив свідомість.
Від одержаної внаслідок побиття важкої черепно-мозкової травми потерпілий, так і не прийшовши до тями, помер за якийсь час у реанімаційному відділенні лікарні.



Зловмисник також має платити потерпілій від злочину матері померлого 150 тис грн моральної шкоди.



Познайомилися чоловіки напередодні. Один уже повернувся із зони АТО, іншого лише за два дні до того мобілізували. Старший товариш запросив молодшого в гості. Цілу ніч вони пиячили, зранку розійшлися, аби знову зустрітися у післяобідню пору й продовжити чаркування. Конфлікт, який виник під час пиятики, завершився фатально.
Володимир-Волинський міський суд, визнавши чоловіка винним у завданні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 121 Кримінального кодексу України), призначив йому покаранням у виді 8 років позбавлення волі.
Не визнаючи своєї вини у скоєному й не погодившись із вироком, оскаржив його в апеляційному порядку.
Попри те, що він вигадував усе нові й нові докази, аби довести свою невинуватість, його вина була беззаперечно доведена. Дослухавшись до доводів прокурорів, апеляційний суд Волинської області залишив рішення суду першої інстанції в силі.
Зловмисник також має сплатити потерпілій від злочину матері померлого 150 тис грн моральної шкоди, інформує прес-служба прокуратури області.

Telegram Channel