Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

CПІЛЬНІ МОЛИТВИ, НЕЗАБУТНІ ЗУСТРІЧІ

У Луцьку Проходить Міжнародний фестиваль “Поліське літо з фольклором”

У Луцьку Проходить Міжнародний фестиваль “Поліське літо з фольклором”
Хоч оголошений у країні дводенний траур у зв’язку із загибеллю донецьких шахтарів вніс суттєві корективи у хід фестивалю, у лучан було вдосталь тепла й гостинності, якими вони оточили учасників цього дійства із США, Польщі, Туреччини, Англії, Таїланду, Індії, Іспанії, Івано-Франківщини...
Із керівниками делегацій зустрілися голова обласної держадміністрації Анатолій Француз, голова обласної ради Василь Дмитрук, а також міський голова Антон Кривицький. Із вуст керівників краю й міста гості довідалися про історію, соціально-культурний розвиток та фестивальні традиції Волині, обмінялися сувенірами, сфотографувалися на згадку.
Анатолій Француз звернувся із щирими словами вітань не лише до закордонних гостей, а й до народного аматорського танцювального колективу “Гуцули” із с. Віпче Івано-Франківської області, зауваживши, що особливо радий зустрічі, оскільки знає цей чудовий колектив ще із часів своєї роботи на Івано-Франківщині.
У ці дні відбулися також святкові богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі УПЦ Київського патріархату і кафедральному костелі святих Петра і Павла, на яких були присутні учасники фестивалю.
Собор зустрів представників різних народів урочистим передзвоном. Після богослужіння єпископ Луцький і Волинський Михаїл звернувся до присутніх із проникливою проповіддю, а благочинний митрофорний протоієрей о. Володимир вручив кожному колективу коровай на вишитому рушникові.
Під час святкової меси у римсько-католицькому костелі разом із єпископом Маркіяном учасники фестивалю молилися за мир на землі, за трагічно загиблих донецьких шахтарів, за святу церкву й керівників усіх держав, за всіх присутніх і фестиваль, який робить цей світ добрішим.
Особливо зворушливою була мить, коли за католицькою традицією присутні на службі передавали один одному знак миру — обмінювалися рукостисканнями з оточуючими, зовсім незнайомими людьми. Цього разу завдяки фестивалю знак миру передавали один одному цілі народи й континенти.
Вчора у Луцькому замку нарешті відбулося довгоочікуване урочисте відкриття фестивалю “Поліське літо з фольклором”. Але про це — у наступних номерах газети.
Telegram Channel