Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Навіщо телефонувати, якщо можна написати?

Месенджери – найпопулярніші мобільні додатки у 2016

Дослідницьке агентство Flurry заявило, що в 2016 році сумарне зростання використання мобільних програм склало лише 11% проти 58% в 2015 році, передає 4PDA.



Обсяг часу за онлайн-спілкуванням, зріс на 394%.



 Торік найбільше використовувались програми: Facebook, Messenger, Google, Gmail, Instagram, Amazon, Apple Music і інші. Для створення статистики Flurry проаналізувала дані про 940 000 додатків, запущених на 2,1 мільярда пристроїв в ході 3,2 мільярда робочих сесій. Незважаючи на значне уповільнення зростання ринку, користувачі провели в додатках на 69% більше часу, ніж у 2015.


Найпопулярнішими додатками залишаються соціальні мережі і месенджери. Їх популярність в порівнянні з 2015 роком зросла на 44%, а обсяг часу за онлайн-спілкуванням, зріс на 394%. Цьому сприяє зростання кількості мобільних пристроїв і поява доступного Інтернету, нові функції в месенджерах, можливість здійснювати дзвінки і відеодзвінки в ряді популярних програм, а також дорослішання так званого «покоління i», яке вже не уявляє життя без використання месенджерів і смартфонів в цілому.


Менш популярними стали мобільні ігри, це трапилося через невелику кількість унікальних проектів і жорстку конкуренцію з боку ПК і консолей. Найсерйозніший спад популярності у додатків для кастомізації зовнішнього вигляду - 46%. Причина банальна - багато оболонок виробників містять достатньо інструментів для налаштування інтерфейсу.


 

Telegram Channel