Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ЄГЕРІ ПОКАЗАЛИ ВИСОКУ ФАХОВУ ПІДГОТОВКУ

Започаткувано змагання з нового виду прикладного спорту — єгерського багатоборства...

Державне лісогосподарське об’єднання «Волиньліс» та громадська рада при Державному управлінні екології і природних ресурсів для увічнення пам’яті про начальника дільниці Старовижівського державного мисливського господарства Василя Вегерича та єгеря Григорія Хомича започаткували змагання з нового виду прикладного спорту — єгерського багатоборства. Від організаторів учасників цьогорічного турніру тепло привітали головний лісничий ДЛГО «Волиньліс» Анатолій Гетьманчук, від господарів — перший заступник голови Старовижівської райдержадміністрації Станіслав Мандзюк, дружина Григорія Хомича — Галина.
Теоретична частина програми передбачала складання іспитів на знання мисливського мінімуму, вміння правильно оформити протокол на порушника природоохоронного законодавства, оцінку мисливських трофеїв, слідопитську підготовку. Тут з найкращого боку показали себе працівники Горохівського державного лісомисливського господарства та державного мисливського господарства «Борове».
У другий день змагань для «взяття» двокілометрової смуги перешкод треба було подолати зарослий очеретом брід, болотяні купини, поставити прапорці на вовка, перенести умовного потерпілого, подолати навісну переправу, розібрати і поставити намет, зробити влучні постріли з гвинтівок, показати своє вміння керувати човном на трасі водного слалому, одним сірником розвести вогнище. Тут не мали рівних єгері акціонерного товариства «Тур», Колківського держлісгоспу та державного мисливського господарства «Борове».
До програми змагань були включені й конкурси самодіяльної пісні та на вміння найапетитніше приготувати в польових умовах страву у мисливських традиціях. У комплексному заліку, як і минулого року, найсильнішою виявилася об’єднана команда державного мисливського господарства «Старовижівське» та Старовижівського держлісгоспу (директори — Віталій Гайда і Петро Сахарук). Друге місце посіли постійні конкуренти старовижівців — працівники Горохівського лісомисливського господарства (Дмитро Войтюк), а замкнула трійку призерів команда Ратнівського лісомисливського господарства (Юрій Харитоненко).
За оцінкою запрошених для висвітлення події журналістів, змагання були організовані на високому рівні. У цьому чимала заслуга як фахівців об’єднання «Волиньліс», так і директора Старовижівського держлісгоспу, депутата обласної ради Петра Сахарука, котрий доклав чимало зусиль для матеріально-технічного забезпечення турніру.
Валерій МЕЛЬНИК, керівник прес-служби ДЛГО «Волиньліс».
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО.
Telegram Channel