Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У джерелі Святої Анни знову можна зануритися

Волинь-нова

У джерелі Святої Анни знову можна зануритися

Тутешня цілюща вода допомагає жінкам завагітніти

Левко ЗАБРІДНИЙ


Кілька місяців джерело Святої Анни у селі Онишківці на Дубенщині було пересохлим. Вода не зникла лише у питному колодязі. У басейні ж, де паломники звикло занурюються, її залишилося мізерно мало – працівники прокопали глибше, аби принаймні можна було зачерпнути відром воду і вилити на себе. Після листопадово–грудневих опадів рівень води у джерелі почав підійматися, тож ті, хто приїздив на Новий рік чи Різдво в Онишківці, могли вже повноцінно зануритися у воду, яка, як вірять, зцілює, а жінкам допомагає завагітніти.



Холод не лякає, бо паломники їдуть до джерела Святої Анни з вірою.



Пересихає джерело в Онишківцях уже другий рік поспіль. І проблема не лише там. На півдні Рівненщини влітку вода зникла у багатьох селах, криниці стали знову повні тільки кілька тижнів тому.
– Цього року вода набирається швидше, аніж минулого. Слава Богу, зараз рівень її достатній, аби зануритися, — розповідає черниця скиту Праведної Анни Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря Рахіль. – У ці вихідні до нас дуже багато паломників приїздило, у храмі була і нічна, і ранішня служба на Новий рік та Різдво. Холод не лякає, бо паломники їдуть з вірою. Поки у джерелі не було води, ми укріпили стіни басейну, додаткові східці зробили. Якраз встигли закінчити роботу до часу, коли рівень води почав підніматися.

Telegram Channel