Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

«Різдвяні зустрічі» щораз вражають відкриттями

Хористи вражали своїми талантами


На початку концерту ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Рустік Капауз передав вітання із Різдвяними святами від єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла.



Тетяна ЄЛІСЄЄВА



Два роки тому цей хор із концертною програмою виступав в Італії та Словенії, де дав більше десяти концертів у православних і католицьких храмах, а позавчора його тепло приймали під час традиційних «Різдвяних зустрічей» у Музеї Волинської ікони, започаткованих 9 років тому. Цьогорічними гостями лучан став хор священиків Колківського благочиння УПЦ. Керівник — протоієрей Валерій Кравчук, настоятель храму у селі Гораймівка. Хор був створений у 2007 році. До його складу увійшли випускники Волинської духовної семінарії на чолі з благочинним Колківського округу Петром Бугайчуком. Колектив відроджує і пропагує кращі взірці церковної і народно–пісенної музичної культури. Його учасники їздять на парафії благочиння з місіонерськими виступами, проводячи вечори духовної та народної пісні.



На початку концерту ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Рустік Капауз передав вітання із Різдвяними святами від єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла.



Учасники хору запропонували слухачам програму, що складалася з трьох частин, які презентували традиції української народної пісні, класичний академізм та вітчизняні традиції культової музики. Це колядки в обробці українських композиторів із використанням типових для національного багатоголосся фактурних прийомів, піснеспіви «Блажен муж», «Світе тихий», «Єдинородний Сину», «Богородице Діво» та інші, образний зміст яких відзначається піднесеним, урочистим настроєм, почуттям краси, гармонії і внутрішнього спокою. У третій частині програми хор виконав українські народні пісні, а в пам'ять загиблих воїнів — захисників рідної землі — прозвучала пісня–реквієм «Плине кача».

Telegram Channel