Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ТРОЛЕЙБУС ЗАГОРІВСЯ НА МАРШРУТІ

У понеділок післяобідньої пори біля зупинки громадського транспорту «Луцька міська рада» несподівано загорівся тролейбус...

У понеділок післяобідньої пори біля зупинки громадського транспорту «Луцька міська рада» несподівано загорівся тролейбус. Водій і начальник контактної мережі оперативно від’єднали машину від електроструму. На щастя, ніхто з пасажирів, а їх було в салоні десять, не постраждав. На місце події відразу прибули чергові наряди пожежної охорони. Буквально за лічені хвилини вогонь повністю було ліквідовано.
За попередніми висновками спеціальної комісії, яка вивчає ситуацію, пожежа виникла через замикання в електропроводці. Зокрема, встановлено, що був перетертий високовольтний кабель, який йшов від пуско-гальмівних реостатів до тягового двигуна.
Ще одна з причин цієї пожежі — висока зношеність рухомого складу. Із 83 тролейбусів 74 уже давно відпрацювали закладений десятирічний ресурс. Щодо технічного огляду, то керівництво підприємства пояснює, що перед кожним виїздом у рейс транспортні засоби перевіряються службою безпеки руху, а водії проходять медичний огляд. Що стосується нинішньої несправності, котра спричинила пожежу, то її можна було виявити лише під час поглибленого технічного огляду, який проводиться щоквартально. Через день-два відремонтований тролейбус знову виїде у рейс на свій маршрут.
Telegram Channel