Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

НОВА ЛАВА ДАСТЬ ВУГІЛЛЯ

З початку нинішнього року колективи підземних вугільних підприємств Нововолинська видали на-гора 260 тисяч тонн палива. Це менше від запланованого...

З початку нинішнього року колективи підземних вугільних підприємств Нововолинська видали на-гора 260 тисяч тонн палива. Це менше від запланованого.
А одна з причин — вимушений простій шахти «Бужанська», яка чекала коштів для обладнання нової, 448-ої лави. І ось після отримання майже трьох мільйонів гривень держпідтримки, спеціально призначених на такі роботи, на гірничому підприємстві справи пожвавились. Буквально у короткий строк — два тижні — власними силами гірники «Бужанської» завершили облаштування лави. Було закуплено нові конвеєри, очисний комбайн, кріплення «Супутник». Після прийняття комісією нового, так би мовити, місця роботи шахтарів останні почали добувати вугілля.
Як сказав у розмові генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Іван Костик, тепер є всі підстави сподіватися, що шахта «Бужанська» справлятиметься з плановими завданнями, і це позитивно позначиться на загальному показнику усієї групи шахт. Крім того, колектив цього гірничого підприємства уміє працювати навіть в екстремальних умовах. Бо, за словами директора шахти Бужанської» Богдана Лопушанського, їхнє підприємство має складні геологогірничі умови — тут притік води обчислюється більш як 200 кубометрами на добу. Але гірники налаштовані на роботу — якісне вугілля «Бужанської» і надалі знаходитиме свого споживача.
Алла ЛІСОВА.
Telegram Channel