Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Підтримаймо купичівську школу! (ФОТО, ВІДЕО)

Волинь-нова

Підтримаймо купичівську школу! (ФОТО, ВІДЕО)

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів села Купичів Турійського району — єдина серед навчальних закладів Волині, що ризикнула взяти участь у проекті «Зміни свою школу» від «Сніданку з 1+1»

Олеся БАНАДА

 

Для найменших школяриків розробили сходи-веселку та інтерактивну підлогу в коридорі, розписану літерами і цифрами. Їх діти вивчають, граючись.

Суть конкурсу полягає в тому, що до навчального закладу, який обрали за поданою заявкою, приїжджають автор і ведуча Юлія Чаюн із дизайнером і за мінімальні кошти змінюють деталі інтер’єру, втілюючи оригінальні та цікаві ідеї. 

У купичівській ЗОШ вирішили не чекати професіоналів, а власноруч взялися за перевтілення свого навчального закладу. Коли все було готово, запросили знімальну групу зробити сюжет для проекту. До справи охоче долучилися учні, вчителі, директор. Так, виконали композицію «4 пори року», створивши оригінальні об’ємні пано на відповідну тематику, розписали сходи математичними та хімічними формулами, щоб учні, піднімаючись у клас, могли пригадати домашнє завдання і підготуватися до уроку. Для найменших школяриків розробили сходи-веселку та інтерактивну підлогу в коридорі, розписану літерами і цифрами. Їх діти вивчають, граючись. У школі є навіть капличка, куди приходить Святий Миколай. Тут можна помолитися перед контрольною чи іспитом.

 

Проголосувати за купичівську школу можна на сайті «Сніданку з 1+1» у розділі «Зміни свою школу».

Одним із найцікавіших арт-об’єктів є петриківський розпис у фойє. Як розповів директор школи Олександр Гончарук, його малювали учні з керівником гуртка Світланою Тетерчук.
До слова, у навчальному закладі працюють музеї історії села Купичів, історії розвитку школи та відомий єдиний в Україні музей солом’яного мистецтва «Солом’яне диво». У класах — тепло та затишно, бо поставлені євро-вікна, зроблене опалення, нове перекриття.
Приємно бачити, як школа змінюється для дітей, стає цікавою, сучасною, поєднує навчання із розвагами.

Проголосувати за купичівську школу можна на сайті «Сніданку з 1+1» у розділі «Зміни свою школу» за цим посиланням. Зараз у проекті за головний приз – вдосконалення навчального закладу на суму 5 тисяч гривень — змагаються 22 школи з різних областей України. Тож вболіваймо за Волинь — підтримаймо купичівську школу!

Telegram Channel