Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Яна ЗІНКЕВИЧ: «Мій чоловік пішов —  і я виховую Богданку сама»

Волинь-нова

Яна ЗІНКЕВИЧ: «Мій чоловік пішов — і я виховую Богданку сама»

У житті української героїні — нові випробування

Мирослава СЛИВА


Відома волонтерка батальйону «Госпітальєри» на одному з центральних телеканалів розповіла, що її чоловік Максим Корабльов не витримав випробувань і покинув сім’ю.
Мужня жінка, яка сама пересувається в інвалідному візку і, здається, потребує якнайбільшої опіки, відразу після пологів повернулася до волонтерської діяльності. Сьогодні її найбільшою опорою є мама і вітчим.



За два з половиною місяці Максим Корабльов лише раз бачився з донечкою.



— На жаль, не всі романтичні історії закінчуються щасливо. Мій чоловік пішов, і я виховую дитину сама, – повідомила Яна Зінкевич. — Чому він це зробив? Можливо, здався чи виявився заслабким перед життєвими випробуваннями. Але це — його особиста справа, кожна людина сама собі обирає долю, – міркує госпітальєрка.
За два з половиною місяці Максим Корабльов лише раз бачився з донечкою. Одночасно Яна Зінкевич залишилася і без чоловіка, і без заступника по батальйону. Попри рекомендації лікарів обмежити фізичні навантаження (аж до заборони сидіти) дівчина повністю «впряглася» в роботу. Вона і далі допомагає солдатам і армії, проводить ротацію своїх волонтерів і живе на базі батальйону.
— Я не можу здатися, — пояснює Яна. Водночас вона дякує за підтримку своєму другу Борисові Трейгерману, який давно опікується нею: — Він підтримував мене весь цей час. Носив на руках, навіть не знаючи, що носить двох.



А тато не захотів носити на руках оце ангелятко.



Натомість екс-радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Трейгерман назвав Яну «сильною жінкою, на тендітні плечі якої звалився надзвичайний тягар»:
– Вона мужньо справляється з усіма випробуваннями, що впали на її плечі, і я весь час нею захоплюся.
Тож сьогодні Яна Зінкевич, яка у 18 років добровільно пішла в АТО, створила медичний батальйон та своїми руками винесла сотні поранених із поля бою, знову потребує допомоги. Цього разу – у вихованні донечки. 


 

Telegram Channel