Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

УБИВЦЯ НЕ ЗМИВ СЛІДІВ ЗЛОЧИНУ

У минулий четвер вранці голова Брищенської сільської ради Луцького району повідомив у райвідділ міліції про те, що в їх населеному пункті вчинено вбивство...

У минулий четвер вранці голова Брищенської сільської ради Луцького району повідомив у райвідділ міліції про те, що в їх населеному пункті вчинено вбивство. Зокрема, він розповів, що увагу сусідів привернули розбите скло в оселі, закривавлений кіт, який бігав по подвір’ю, а також той факт, що господарка не вивела, як було щодня, свою козу на пасовище. А згодом у помешканні 77-річної Ганни К. з ознаками насилля було виявлено труп господарки.
На місце події відразу виїхало керівництво УМВС України в області на чолі з начальником управління внутрішніх справ полковником міліції Олександром Кмітою, прокурор області Андрій Гіль, слідчо-оперативні групи обласного УВС і Луцького РВВС. Слід додати, що значну допомогу у швидкому розкритті цього тяжкого злочину надали кінологи. Службовий собака після огляду місця події повів слідчих спочатку до колонки з водою, а згодом до одного з сусідів покійної. Тут правоохоронці зустрілись з 18-річним Андрієм. Під час розмови юнак чомусь помітно нервував, давав суперечливі покази. А ще під час огляду на взутті та одязі слідчі виявили свіжі сліди крові. Хлопець, очевидно, зрозумівши, що йому ніяк не вдасться викрутитися, змушений був зізнатись, що саме він вчинив цей тяжкий злочин.
Зокрема, він розповів, що близько опівночі, перебуваючи напідпитку, він вирішив десь роздобути грошей. У цей час ще світилось вікно його односельчанки. Постукав у двері Ганни Андріївни, старенька відчинила йому. Нічого не пояснюючи, «гість» накинувся на бабусю, почав її бити спочатку руками, а потім металевим совком. Як з’ясували експерти, цей нелюд завдав своїй жертві цим предметом п’ятнадцять ударів по голові. Після цього Андрій знайшов гаманець з пенсією Ганни К. На всяк випадок, щоб якимось чином заплутати хід розслідування, вибив шибку і пішов до колонки змивати з себе кров господарки. Рівно година знадобилась правоохоронцям, щоб розкрити цей злочин і затримати підозрюваного у його вчиненні.
Ірина СІНЧУК.
Telegram Channel