Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Блокбастер у Горбакові:  люди стверджують, що вбивця був не один

Волинь-нова

Блокбастер у Горбакові: люди стверджують, що вбивця був не один

Різдво у цьому селі, що в Гощанському районі на Рівненщині, закінчилося трагічно. На території недобудованої сільської школи під час бійки загинув охоронник будівельної фірми, його колега опинився у лікарні. Поліція оголосила підозру одному з мешканців села, проте місцеві вимагають притягнення до відповідальності більшої кількості осіб і погрожують перекрити трасу Київ – Чоп, якщо розслідування не буде об’єктивним, а факти замовчуватимуться

Левко ЗАБРІДНИЙ


Селян обурила оприлюднена правоохоронцями інформація, що на території школи сталася сутичка лише між двома п’яними чоловіками, в результаті бійки один із яких, як зазначали, помер. Утім, билося щонайменше шестеро осіб. Спершу троє працівників «Реноме» (два охоронці та кочегар) пиячили у котельні разом із мешканцем Горбакова, сусідом кочегара, який прийшов на територію школи, так би мовити, у гості. Згодом між ними почалася бійка.


— За попередньою версією, чоловіки посварилися через невдалу боротьбу на руках, а потім посипалися взаємні звинувачення, що хтось здає інформацію керівництву фірми, — зазначає перший заступник начальника Гощанського райвідділу поліції Ігор Гудак. — Зав’язалася бійка. 44-річний мешканець Горбакова покинув компанію, а через деякий час повернувся, та не сам — із сином та зятем.
Камери відеоспостереження, які фірма «Реноме», що добудовує школу, встановила на об’єкті, зафіксували, як один із чоловіків переліз через паркан, аби відчинити хвіртку іншим, а тоді компанія надворі побила одного охоронника і пішла до приміщення бити іншого.
Чоловік, який був на вулиці, вижив, потрапивши до нейрохірургічного відділення з травмою голови. Його напарник, 46–літній мешканець Симонова, від ударів у голову помер на місці.
— Експертиза встановила, що у голові загиблого від ударів лопнула судина — це і стало причиною смерті, — коментує заступник начальника ГУ Нацполіції у Рівненській області Сергій Волков. — Били сторожів руками й ногами, а не металевими предметами, як почали пліткувати. Помітивши, що охоронець не дихає, мешканець Горбакова злякався і намагався врятувати його: робив штучне дихання, масаж серця, що аж проламав одне ребро, втім чоловік уже був мертвим.



Били сторожів руками й ногами, а не металевими предметами, як почали пліткувати.



44–річний горбаківець усю вину за вбивство взяв на себе. Камер відеоспостереження всередині приміщення, де помер охоронець, немає, тож поліцейські висунули підозру лише йому. У «Реноме» все ж наполягають, що до смерті їхнього співробітника причетний не лише батько, а й син та зять.
Проте Ігор Гудак запевняє: наразі немає доказів, що загиблого бив не лише 44–річний мешканець Горбакова.
— Останньому ми оголосили про підозру за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), що передбачає 7–10 років позбавлення волі, — зазначив пан Гудак. — Ми клопотали у суді взяти підозрюваного під арешт у сізо. Втім, суд визначив іншу міру запобіжного заходу — домашній арешт із носінням електронного браслета. Інший потерпілий охоронець, наскільки мені відомо, вже виписується з лікарні. Від нього є заява про побиття. Ми відкрили кримінальне провадження за статтею 125 (легкі тілесні ушкодження), бо наразі немає судмедекспертизи, яка б підтвердила ступінь нанесених ушкоджень. Коли будуть дані, перекваліфікуємо на іншу статтю. За цим побиттям попередньо підозра буде оголошена двом чоловікам: батькові та синові. Наразі участь зятя родини у побитті охоронців не підтверджена.


 

Telegram Channel