Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

БУДЕ ГАЗ І В ЛЮБЕШОВІ

Магістральний газопровід до районного центру Любешова почали прокладати ще у 1995 році, але через фінансову скруту його будівництво було “заморожено”...

Магістральний газопровід до районного центру Любешова почали прокладати ще у 1995 році, але через фінансову скруту його будівництво було “заморожено”.
Лише торік урядовою постановою цей об’єкт потрапив до переліку газопроводів, які будуються в рахунок погашення Національною акціонерною компанією “Нафтогаз України” заборгованості минулих років за платежами до держбюджету. Встановлено й термін введення в експлуатацію: жителі віддаленого районного центру Волині мають отримати газ не пізніше, як до кінця жовтня цього року.
За словами начальника Волинського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів, депутата обласної ради Ярослава Дубася, за короткий строк необхідно побудувати газопровід довжиною 32 кілометри та змонтувати газорозподільчу станцію. На даний час в траншеях прокладено лише половину труб. Загальна вартість “блакитного” проекту, який реалізовують будівельники чотирьох організацій та півсотні одиниць потужної техніки, становить близько 30 мільйонів гривень.
Ярослав ГАВРИЛЮК.
Telegram Channel