Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

МЗС України запросило посла Німеччини – просять пояснити його скандальні висловлювання

Ернст Райхель вже не вперше дивує заявами щодо ситуації на Донбасі

Міністерство закордонних справ запросило посла Німеччини Ернста Райхеля для пояснень через його заяви щодо врегулювання на Донбасі, повідомляє Європейська правда з посиланням на прес-службу МЗС.


«Посла Федеративної республіки Німеччина запрошено до МЗС для отримання пояснень щодо його висловлювань, опублікованих в інтерв'ю виданню РБК-Україна», – заявила ЄП керівник прес-служби міністерства Олена Ващенко.



В опублікованому у вівторок інтерв’ю Райхель заявив, що вибори на Донбасі можна провести і за присутності російських військ, а також наголосив, що Україна теж не виконує Мінські угоди.



Вона не уточнила, яке саме з висловлювань посла стане предметом його спілкування з керівництвом МЗС. З послом, буцімто, доручено зустрітися директору політичного департаменту Олексію Макєєву. Йдеться про низку запитань до німецького дипломата.


Також у міністерстві висловлюють подив щодо того, що заяви, які розходяться з публічною позицією Берліну, звучать від Ернста Райхеля не вперше.


Зокрема, в грудні на конференції «Аудит зовнішньої політики України» відбулася його публічна суперечка із заступником міністра закордонних справ Вадимом Пристайком після того, як посол заявив, що Україні не потрібен аналог «плану Маршалла».


Також від Райхеля і раніше лунали заяви про можливість проведення виборів на Донбасі ще за збереження російського контролю над окремими районами Донецької і Луганської областей


В опублікованому у вівторок інтерв’ю Райхель заявив, що вибори на Донбасі можна провести і за присутності російських військ, а також наголосив, що Україна теж не виконує Мінські угоди.

Telegram Channel