Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ДІВЧАТКА БАЧАТЬ ІЗ ЗАКРИТИМИ ОЧИМА

У Пермі проживає чотирнадцятирічна дівчинка Яна, котра із закритими очима може читати, бачити людей, немов рентген, наскрізь...

У російському місті Пермі проживає чотирнадцятирічна дівчинка Яна, котра має незвичайні здібності. Із закритими очима вона може читати, бачити людей, немов рентген, наскрізь, навіть вміє їх лікувати, наприклад, розсмоктує тромби. Вона знаходить місця, де тромб, й думкою намагається його розчинити чи хоча б здрібнити. Це їй вдається.
Бабуся Яни помітила ці здібності, коли внучці було лише дев’ять років. Яна бачить навіть мікроби, але поки що погано в них розбирається, тому батьки вирішили знайти підручник з мікробіології, аби вона могла із фотографій запам’ятати, який вигляд мають різні мікроби.
Під час вивчення незвичайних здібностей Яни їй зав’язували очі чорною тканиною й розкривали щойно куплену книгу на будь-якій сторінці. Вона читала книгу з швидкістю сто слів за хвилину...
А ось дванадцятирічна дівчинка з Курська Саша Марієнкова має інші унікальні здібності. Коли в пологовому будинку малютку принесли, щоб вперше погодувати, мати помітила, що очі в дочки схожі на котячі й навіть світяться. Згодом, як дівчинка підросла, мати виявила ще одну дивину — дитина вміла вгадувати наперед те, що має відбутися. Якось влітку мати з дочкою зібралися їхати в Брянськ. Чекали автобуса на зупинці. Саша раптом заявила: “Ми даремно чекаємо автобуса, все одно він поламається”.
Автобус справді зламався в дорозі. Довелося простояти майже три години, доки його відремонтували.
Був ще й такий випадок. Мати з дочкою пішли до лікаря. Сиділи й чекали своєї черги. Раптом Саша каже: “У лікаря окуляри зламаються”. Під час прийому лікар взявся за дужку окулярів і та чомусь переломилась.
Найчастіше Саша прогнозує оцінки учнів школи, де й сама вчиться. Звертаються до неї, як правило, старшокласники, а потім ображаються, що “наворожила” багатьом із них “трійки”.
Рік тому у Саші виявили ще одну здібність — вона вміє із закритими очима вгадувати кольори. Кладуть перед нею кольоровий малюнок. Вона водить над ним рукою й каже, які кольори бачить. Точність завжди майже стовідсоткова.
Поки що вчені не можуть науково пояснити дивовижні здібності ні Яни, ні Саші.
Telegram Channel