Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Австрійське ТБ вибачилося перед послом України

Австрійський телеканал ORF вибачився перед послом України в цій країні Олександром Щербою за те, що в сюжеті однієї з програм телеканалу український літак Ан-124 "Руслан" журналісти назвали "російським"

Текст вибачення від телеканалу посол України в Австрії розмістив на своїй сторінці у Facebook, повідомляє "Європейська правда".


"Шановний пане посол … ми вибачаємося  за цю помилку .. ми жодним чином не ставимо під сумнів суверенітет України...", – йдеться у відповіді телаканала.



"Шановний пане посол … ми вибачаємося за цю помилку .. ми жодним чином не ставимо під сумнів суверенітет України..."



Зазначимо, що телеканал відповів на публічну вимогу Щери надіслав за кілька годин після того, як посол публічно звернувся до ORF з вимогою виправити свою помилку.


"У сюжеті журналісти назвали "Руслан" "російським вантажним літаком"... Україна - не Росія і ніколи не буде нею. Такі дрібниці комусь можуть здатися несуттєвим, але в деяких випадках вони дуже важливі...", - написав посол.


Нагадаємо, 4 лютого український транспортний літак Ан-124 "Руслан" привіз деталь, необхідну для ремонту літака Boeing 777 швейцарських авіаліній, який здійснив аварійну посадку в канадському місті Ікалуїті, що знаходиться за Північним полярним колом. 


Відео приземлення літака, відзняте місцевими мешканцями, розміщене на YouTube, вже має понад 300 тис. переглядів і стало основою для сюжетів багатьох телеканалів в усьому світі.

Telegram Channel