Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

ВОДІЙ ЗАЛИШИВ ПОТЕРПІЛОГО ПОМИРАТИ

Близько опівночі на трасі Ковель—Володимир-Волинський трапилась дорожньо-транспортна пригода, в якій загинув 29-річний пасажир “Таврії” Юрій. ...

Близько опівночі на трасі Ковель—Володимир-Волинський трапилась дорожньо-транспортна пригода, в якій загинув 29-річний пасажир “Таврії” Юрій. З’ясування причин і обставин аварії засвідчило, що трагедії могло б не статись, якби не злочинні дії водія транспортного засобу Петра К.
У ході попереднього розслідування встановлено, що 43-річний власник автомобіля перед тим, як сісти за кермо, випив, за його словами, одну чарку спиртного. По дорозі взяв пасажира. Нетверезий водій під час руху не помітив гужового воза, що рухався у попутному напрямку, і врізався у нього. Травмованого Юрія переляканий Петро К. висадив на узбіччі дороги, а сам поїхав у гараж.
Покаліченого пасажира “Таврії”, який так і лежав на землі без свідомості, виявили перехожі, викликали “швидку допомогу”, котрою і відправили у лікарню. Однак медики були вже безсилими врятувати життя молодого чоловіка. Зараз за фактом згаданої дорожньо-транспортної пригоди порушено кримінальну справу. За вчинені злочинні дії водієві доведеться тепер відповідати у суді. До речі, за подібні дії відповідна стаття Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel