Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ЧИ ВІДРОДИТЬСЯ СФЕРА ПОСЛУГ НА СЕЛІ?

У багатьох селах нема навіть перукарів...

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства і побуту начальник головного управління сільського господарства й продовольства облдержадміністрації Володимир Літвінчук запропонував призначити на посаду голови обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Володимира Корнєйчика, який працює заступником начальника обласного агропромислового управління інвестицій і капітального будівництва “Волиньагроінвест”. Комісія погодилась з пропозицією про призначення начальника строком на три роки.
Відмічалося, що на селі є багато незавершеного будівництва і деякі об’єкти продовжують будувати за рахунок різних форм асигнування. Особливу увагу звернуто на програму “Власний дім”. Як зауважив заступник голови обласної ради Василь Струк, який взяв участь у засіданні комісії, варто запозичити в цьому плані досвід Рівненської області, де через “Власний дім” виділяють кошти на газифікацію сіл.
Заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Іван Козак проінформував про виконання у першому півріччі цього року основних показників програми економічного і соціального розвитку області на 2004 рік, звернувши увагу на незадовільний стан побутового обслуговування сільського населення. Відмічалося, зокрема, що після відміни статистичної звітності з реалізації побутових послуг органи місцевих виконавчої влади і самоврядування фактично не мають інформації, необхідної для оперативного реагування. У багатьох селах нема навіть перукарів. Тим часом, як зауважив член комісії депутат Іван Дзямулич, в училищі, що готує працівників побутового обслуговування, найбільший конкурс саме на перукарському відділенні. Однак випускники “осідають” в Луцьку, Ковелі, інших містах. Є випадки, коли перукарі їдуть на роботу в місто з села, бо там вони не можуть працевлаштуватися. Тому члени комісії запропонували створити сприятливі умови місцевим жителям, котрі мають відповідні професії і бажання надавати побутові послуги, відкривши свою справу. Ряд пропозицій щодо вдосконалення сільської служби побуту висловили голова постійної комісії Микола Бащук, його заступник Віктор Мельник та інші.
Любомир ПАХОЛОК.
Telegram Channel