Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ВОЛИНСЬКІ ПОДАТКІВЦІ БУДУТЬ ПІДПОРЯДКОВАНІ ЛЬВОВУ

Податкову службу України очікує реорганізація...

Податкову службу України очікує реорганізація. Вона буде трирівневою — з податковими інспекціями, округами і центральним апаратом у Києві. Волинь належатиме до Львівського податкового округу. З 1 вересня в області буде чотири податкові інспекції — в Луцьку, Ковелі, Нововолинську і Володимирі-Волинському. В районах — податкові відділення. Про це повідомив на прес-конференції журналістам голова державної податкової адміністрації в області Микола Гринюк.
За словами Миколи Гринюка, реорганізація передбачає перегрупування працівників на ті напрямки діяльності, які вимагають більше уваги і відповідно трудових ресурсів. А це означає, що скорочення податківців не буде. Начальники податкових адміністрацій стануть начальниками відділень або спеціалістами в центральному офісі.
Що ж стосується нинішньої роботи податківців, то голова ДПА в області зазначив, що вони забезпечили щомісячне виконання надходжень до бюджетів усіх рівнів. За сім місяців зібрали на 8,5 мільйона більше платежів, ніж планувалося. І це він пов’язує із виведенням з “тіні” зарплати. У порівнянні з минулим роком в нинішньому до зведеного і державного бюджетів надійшло відповідно на 28 і 22 мільйони гривень більше, ніж на цей час торік. Однак ріст промислового виробництва, як це не парадоксально, неадекватний податковим платежам. З усіх галузей лише будівельники, вважає Микола Гринюк, працюють прозоро, оскільки вони не лише наростили обсяги виробництва, а й відповідно до них збільшили платежі до бюджету.
За словами Миколи Гринюка, податківцям вдалося попередити реєстрацію фіктивних фірм. У результаті за сім місяців цього року у порівнянні з відповідним періодом минулого надходження податку на додану вартість зросли на 15,4 мільйона гривень. Однак ще не перевелися керівники підприємств, котрі намагаються мінімізувати сплату податків. Борються податківці й з корупцією у власних рядах. Щоб запобігти їй, проведено 50 службових розслідувань. 30 працівників притягнуто до адміністративної відповідальності.
Євгенія СОМОВА.
Telegram Channel