Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Ковелі замість санаторію - військовий ліцей (ВІДЕО)

Ще восени минулого року депутати обласної ради прийняли рішення про ліквідацію комунального закладу «Волинський обласний санаторій матері і дитини «Турія» у місті залізничників.


Нині тут навчаються 124 ліцеїсти. 34 з них - дівчата.



Майновий комплекс закладу передали на баланс обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. З нового року в корпусах колишнього санаторію розпочали навчання ліцеїстів, повідомляє Телевізійний центр Ковель.


Одразу після того, як майно колишнього санаторію передали на баланс військового ліцею, тут закипіла робота.
- “Ремонтували спочатку проводку, її практично не було. Поміняли 120 батарей... Починали з котельні, вона досить неефективна і потребувала ремонту. А після свят брали наших ковельських дітей, вчителів — і приїхали сюди... Жахнулися, побачивши це все. Але військовим сказали — зробити! І ми робимо...”, - розповідає заступник начальника ліцею Алла Волох.
Поки для навчання та відпочинку ліцеїстів облаштували колишній 1-ий та 3-ій корпуси санаторію. Класи обладнали в ігрових кімнатах, де змонтували додаткове освітлення та інтернет-мережу. Нині тут навчаються 124 ліцеїсти. 34 з них - дівчата.
Усі вони мріють про кар'єру військового, тому й вирішили вступати до ліцею.
- “Зважаючи на ситуацію в Україні, я зрозумів, що зараз країні дуже потрібні офіцери, кадрові військові. Тому я вирішив стати військовим, щоб захищати свою державу в майбутньому...”, - каже ліцеїст Ілля Гальків.
Адміністрація ліцею має не лише фінансово-економічне обґрунтування подальшої реконструкції корпусів колишнього санаторію, а й цілком конкретні плани щодо його майбутнього.
- “Плануємо тут створити центр військово-патріотичного виховання для проведення польових зборів... В перспективі плануємо створити тут навчально-тренувальний спортивний комплекс для підготовки спортсменів вищих спортивних розрядів та проведення навчально-тренівальних зборів. Головні медичні процедури (профілактичні), які надавалися в санаторії, залишаться. І реорганізація відбудеться з подвійним призначенням: це буде навчально-оздоровчий комплекс...”, - розповідає начальник ліцею, полковник Павло Боснюк.
Окрім освітньої субвенції для реалізації таких амбітних планів в ліцеї розраховують і на підтримку обласного бюджету.

Telegram Channel