Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ЖЕНИХУ — 70, НАРЕЧЕНІЙ — 14

В індійському штаті Джаркханд укладено шлюб між 70-річним нареченим і 14-річною нареченою. Різниця у їх віці — 56 років, у «молодого» вже є онуки...

В індійському штаті Джаркханд укладено шлюб між 70-річним нареченим і 14-річною нареченою. Різниця у їх віці — 56 років, у «молодого» вже є онуки.
Наречений чесно заплатив родині нареченої дуже пристойний викуп. Молода стверджує, що вона була проти цього шлюбу. Однак батьки, як це часто трапляється при заздалегідь організованих шлюбах, її не запитували.
Усі необхідні у таких випадках шлюбні обряди було здійснено у сільському храмі в окрузі Хазарибаг цього північно-східного штату. У сучасній Індії ранні шлюби заборонено законодавчо — мінімальний вік нареченої — 18 років, нареченого — 21 рік. Забороняється і насильно «ощасливлювати» дітей.
Втім, для Джаркханда настільки ранні шлюби не рідкість. Минулого місяця тут одружили 80-річного дідуся. Нареченій було 16 років. За статистикою влади штату, неповнолітніми входять до сімейного життя близько 40 відсотків джаркхандських красунь.

АЛІМЕНТИ НА... СОБАКУ
Суддя з канадського міста Варбург Дональд Лі увійшов в історію тим, що присудив аліменти на... собаку. Такого прецеденту у світовій юриспруденції досі не було. Містер Лі обгрунтував своє рішення так: «Домашні тварини страждають при розлученні господарів не менше, ніж діти, коли їх батьки розривають шлюб».

Згідно з рішенням суду, водій із Варбурга Кен Дункан повинен відтепер щомісяця сплачувати своїй колишній дружині Барбарі аліменти і на дочку, і на чотирирічного сенбернара.
Собачі аліменти викликали гарячу дискусію серед юристів у США і Канаді. Одні вважають таке рішення дурістю, інші підтримують дивного суддю, стверджуючи, що не може бути правових розходжень між тваринами і людьми.

ВІДРОДЖУЄТЬСЯ ПРОФЕСІЯ БЛАЗНЯ
Державна організація «Англійська спадщина», що відповідає за дотримання традицій, — опублікувала в газеті «Таймс» оголошення про вакансію блазня.

У повідомленні мовиться, що кандидат повинен володіти веселою вдачею і мати свій власний «костюм блазня».
За словами прес-секретаря «Англійської спадщини», сучасний блазень має вміти «симулювати тупість і безумство, щоб потішити публіку».
Професія блазня була заборонена в середині ХVІІ століття Олівером Кромвелем.

ГРУДЬМИ ПРОБИВАЄТЬСЯ ДО РЕКОРДУ
Мексиканська модель, яка називає себе просто Сабріна, застрахувала свій бюст на 550 тисяч доларів. Вона вже зробила 9 операцій на грудях, ставши володаркою 7-ого розміру, і розраховує ще на чотири зустрічі з хірургами.

Кожну подальшу операцію Сабріна планує робити раз на місяць, після чого сподівається потрапити до Книги рекордів Гіннесса.
«Мені не важливо, скільки разів мене різатимуть. Я лише хочу стати рекордсменкою», — заявила Сабріна.

ПОШТОВА МАРКА З ДЕРЕВА
Після того, як швейцарська поштова служба відзначилася, випустивши марки з мереживами і ароматом шоколаду, вона вирішила не зупинятися на досягнутому. Цього разу альпійських поштовиків надихнула місцева природа, а точніше живописні ліси.

Тепер поштова служба Швейцарії представила свою нову пам’ятну марку — квадратик соснового дерева номіналом у 5 франків. Марки, що випускаються на честь місцевої деревообробної промисловості, трохи товстіші за кредитну картку.
Дизайн незвичайної візитки розробив Томас Ратгеб, художник-графік, який працює на поштову службу Швейцарії. Всі марки будуть виготовлені зі стовбура 120-річної сосни, що впала на півночі країни. Оскільки зріз дерева унікальний, кожна марка буде неповторною.

ДИВО-ЕКОМОБІЛЬ НОВОКАХОВЦЯ
У боротьбі за чисте довкілля усі засоби згодяться. Винахідник з Нової Каховки Херсонської області Вадим Рибалко сконструював екомобіль, який не забруднює повітря шкідливими викидами та є напрочуд економним, бо йому не потрібне пальне. Екомобіль працює на акумуляторах.

Своєму витвору водій Рибалко дав ім’я «Лагуна». До того були безсонні ночі, листування із фахівцями та опрацювання наукової літератури. Нині Вадим каже, що може запропонувати людству екологічний та економний вид транспорту. Жителі України, Польщі, Німеччини першими зможуть побачити український екомобіль. Винахідник вирушив у подорож, щоб продемонструвати авто світові. Аналог «Лагуни» розроблений ще у Швеції і коштує понад п’ятнадцять тисяч євро.
Українське «чисте» авто не поступається іноземному за жодним параметром, а його ціна — вдесятеро нижча. Після подорожі на «Лагуні» європейськими країнами Вадим Рибалко мріє видати збірку вражень.
Telegram Channel