Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

СУМНА ДОЛЯ ФЕСТИВАЛЬНИХ СКРИПОК

З великим успіхом пройшов у нинішньому році фестиваль “Поліське літо з фольклором”. Але не обійшлось без ложки дьогтю...

З великим успіхом пройшов у нинішньому році фестиваль “Поліське літо з фольклором”. Найкращі спогади про це мистецьке свято залишились у наших гостей — творчих колективів з Туреччини, Індії, Іспанії, Таїланду... На жаль, із зіпсованим настроєм залишали Україну в аеропорту “Бориспіль” скрипалі, які представляли Англію і США.
Як розповів нам вчора начальник управління культури Луцького міськвиконкому Юрій Войнаровський, “посприяли” цьому українські митники. Коли учасники фестивалю прибули у столицю зі своїх країн, вони не попередили їх, що наявність деяких музичних інструментів, зокрема струнно-смичкових, необхідно внести у декларації. Нині ж, коли гості повертались додому, пильні митники побачили, що англійці везуть з собою дві скрипки, а американці — одну. У стражів кордону закрався сумнів, чи, мовляв, не антикваріат пливе з України. На жаль, експертів, які б підтвердили, що це звичайні інструменти фабричного виробництва, котрі не становлять для нашої держави особливих цінностей, в аеропорту не знайшлося. Тому усі три скрипки у їх власників відверто відібрали. Перекладачці, яка була в аеропорту з іноземцями, довелось забрати і привезти усі три інструменти у Луцьк, де нині організатори “Поліського літа з фольклором” ламають голови, обмірковуючи, яким чином тепер скрипки повернути їх власникам.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel