Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ГІРНИКИ ПІШЛИ У ВІДРИВ

Перенесення матчів п’ятого туру чемпіонату України з футболу серед команд вищої ліги призвели до того, що він розтягнувся майже на десять днів...

Перенесення матчів п’ятого туру чемпіонату України з футболу серед команд вищої ліги призвели до того, що він розтягнувся майже на десять днів.
Розпочався він ще сьомого серпня двома поєдинками за участю клубів, які представляють нашу країну у розіграші Кубка УЄФА: “Дніпро” (Дніпропетровськ) — “Волинь” (Луцьк) і “Чорноморець” (Одеса) — “Іллічівець” (Маріуполь). Ці зустрічі, як відомо, завершились з однаковим рахунком 1:0. У першій з них успіху добились господарі, у другій — гості, які, до речі, не пропустили у свої ворота голів і в ході кубкових баталій. “Дніпро” у Братиславі взяв верх над словацькою командою “Артмедіа” — 3:0. Голи в активі Семочка, Михайленка і Назаренка. Останній, до речі, забив у ворота “Волині” вирішальний м’яч з пенальті сьомого серпня у Дніпропетровську. “Іллічівець” у Маріуполі свою кубкову зустріч з віденською “Аустрією” завершив внічию — 0:0.
Так ось, п’ятий тур чемпіонату України продовжився у минулі п’ятницю, суботу і неділю. Спочатку у Києві помірялись силами два столичних клуби — “Арсенал” і “Оболонь”. Це був двобій двох аутсайдерів, суперництво між якими вирішив єдиний гол, забитий на 90-ій хвилині “канонірами” у ворота “пивоварів”. Автор його нігерієць Окодува.
Наступного дня у Києві був ще один матч — між місцевими динамівцями і сімферопольською “Таврією”, котра має у своєму активі лише одну перемогу над чемпіонами, здобуту ще в першому чемпіонаті у 1991 році. Вивели колективи на цю гру найстаріші головні тренери вищої ліги — 72-річний Анатолій Заяєв і 64-річний Йожеф Сабо. Цікаво також, що у минулому чемпіонаті кримчани не програвали киянам і не пропускали від них голів — обидві зустрічі завершились внічию з рахунком 0:0. Нині “Динамо” взяло верх завдяки влучному удару на 26-ій хвилині румунського легіонера Гіоане. Безпрограшна серія киян у поєдинках з “Таврією” досягла 25 матчів, а ось сімферопольці не виграють у гостях уже 37-й поєдинок поспіль.
Образно кажучи, в одні ворота йде гра між полтавською “Ворсклою-Нафтогаз” і донецьким “Шахтарем”. З шістнадцяти попередніх ігор гірники виграли одинадцять, не програвши жодної. Не порушилась ця традиція і в суботу — “Шахтар” у гостях здобув перемогу з рахунком 2:0. Обидва м’ячі провів бразилець Брандао. Донеччани здобули дванадцяту перемогу підряд в рамках чемпіонатів України.
Десять ігор виступає без поразок на своєму полі бориспільський “Борисфен”. Чергову мирну угоду господарі підписали у зустрічі з криворізьким “Кривбасом” — 0:0. Цікаво, що це була сота нічия гостей за час їх виступів в елітному дивізіоні українського футболу.
Запорізький “Металург”, який нещодавно очолив досвідчений Валерій Яремченко (колишній гравець і тренер “Шахтаря”), на старті усі чотири зустрічі завершував внічию. І ось у п’ятому турі “металурги” на своєму полі несподівано зазнали нищівної поразки від харківського “Металіста” — 1:4. Два голи у складі гостей провів Гунчак, по одному — Кузнецов та Ібрагімов. “Розмочив” рахунок Демченко.
Завершився п’ятий тур у минулу неділю матчем у Донецьку між “Металургом” і дебютантом нинішньої першості — ужгородським “Закарпаттям”. Долю цього поєдинку вирішили два результативних удари грузинського легіонера донеччан і кращого бомбардира минулого чемпіонату України Деметрадзе.
Після цих ігор турнірну таблицю продовжує очолювати “Шахтар”, в активі якого 15 очок. По десять набрали донецький “Металург”, “Динамо і “Дніпро”, по дев’ять — “Волинь” і “Металіст”... Ігри шостого туру заплановані на 29 серпня.

Кубок України. 1/32 фіналу. “Олімпія ФК АЕС” (Південноукраїнськ) — “Волинь” (Луцьк) — 0:4.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel