Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ТОРП ПЕРЕЙШОВ ДОРОГУ ФЕЛПСУ

Увесь світ із захопленням спостерігає за 19-річним американським плавцем Майклом Фелпсом, який поставив перед собою неймовірну мету ...

Увесь світ із захопленням спостерігає за 19-річним американським плавцем Майклом Фелпсом, який поставив перед собою неймовірну мету в Афінах – повторити або й побити фантастичне досягнення свого легендарного попередника по збірній Марка Спітца, який на Олімпіаді-1972 в Мюнхені завоював 7 золотих медалей (чотири, в особистому плаванні і три — в естафетах). І вже після перших чотирьох днів змагань на рахунку Майкла – 5 медалей! Найбільше за всіх спортсменів Олімпіади. Щоправда, з п’яти медалей – лише три золоті (одна срібна і одна бронзова). І якщо не все від одного Майкла залежало в естафеті, де американці поступились південноафриканській команді-сенсації, то в плаванні на 200 метрів йому дорогу перейшли знамениті плавці – австралієць Ян Торп (на фото) та голландець Пітер Ван ден Хуугебанд. 22-річний Ян Торп не просто здобув свою другу золоту медаль в Афінах (має ще срібну в естафеті) – він став п’ятиразовим олімпійським чемпіоном!

КОНКУРЕНТИ ПОЛАМАЛИ ОЛІМПІЙЦЕВІ НОГУ
Незважаючи на численні тілесні ушкодження, у тому числі перелом ноги, член збірної України, 23-річний майстер спорту міжнародного класу з греко-римської боротьби Олександр Хвощ 21 серпня поїде на Олімпіаду в Афіни. Про це заявив тренер збірної України з греко-римської боротьби Євген Чертков. Увечері 13 серпня в Запоріжжі троє невідомих напали на Олександра Хвоща в кількох сотнях метрів від будинку, в якому він проживає, і побили його. Медики виявили у спортсмена численні тілесні ушкодження, у тому числі перелом ноги.
Чертков вважає, що напад на Олександра Хвоща — замовлений злочин, який здійснили, щоб завадити запорізькому спортсменові виступити на Олімпіаді. Хто саме з конкурентів Хвоща причетний до здійснення злочину, Чертков повідомити відмовився. Однак тренер відзначив, що "є досить вагомі підстави підозрювати цілком конкретну людину". При цьому Чертков каже, що "добитися поїздки в Грецію цій людині не вдалося”.

ЗАРАДИ КОХАННЯ СТРИБНУВ У БАСЕЙН
Чого не зробиш заради кохання, тим паче, коли ти “трохи під мухою”, в чергове довів один палко закоханий канадець. У понеділок якраз у розпал олімпійських змагань із синхронних стрибків з триметрового трампліна він непомітно пробрався на вишку до спортсменів і, не роздягаючись, спробував повторити їхній стрибок. Можливо, за цей стрибок судді поставили б і незадовільну оцінку, але глядачі трюк канадця сприйняли на ура. У той час, коли сміливець після стрибка вирішив ще й поплавати в басейні, бідна охорона не знала, що робити. Врешті один із стражів порядку теж в одязі стрибнув за канадцем у воду. Виглядало досить кумедно. Уже пізніше виловлений п’яний уболівальник сказав, що не мав ніяких терористичних намірів, а піти на такий крок його змусило кохання до дружини, яка перебувала серед глядачів і не вірила, що він заради неї здатен на подвиг.

ПАМЕЛА АНДЕРСОН „КУПИЛА” МЕДАЛЬ АМЕРИКАНСЬКИМ ГІМНАСТКАМ
За срібну олімпійську медаль, яку США завоювали у спортивній гімнастиці, американці повинні дякувати відомій кіноакторці Памелі Андерсон. Саме вона прийняла рішення подарувати чек на 25 тисяч доларів члену збірної Мохіні Бхардвай. В першій половині 2004 року у спортсменки були серйозні фінансові труднощі і вона не могла поїхати на відбіркові передолімпійські змагання в США. Коли Андерсон, яка колись сама була гімнасткою, дізналась про це, вона особисто прийшла у спортзал, щоб вручити чек спортсменці.

СВЯТКУВАННЯ ПЕРЕМОГИ ЗАКІНЧИЛОСЬ СТРІЛЯНИНОЮ
Святкування з приводу золотої медалі, яку завоювала на Олімпіаді в Афінах тайська важкоатлетка Удомпорн Полсак, закінчились трагедією у неї на батьківщині. В будинку її батьків зібралось близько 500 гостей. У розпал вечірки один п’яний підліток вихопив пістолет і смертельно поранив 21-річного молодого чоловіка (за деякими повідомленнями, це — двоюрідний брат чемпіонки).
Удомпорн Полсак стала першою громадянкою Таїланду, яка завоювала золоту олімпійську медаль в історії своєї країни.

УКРАЇНСЬКІ УБОЛІВАЛЬНИЦІ — НАЙСЕКСУАЛЬНІШІ
Українці на Олімпіаді відзначаються не тільки спортивними досягненнями. На думку багатьох, наші співгромадяни, точніше співгромадянки, є ще й найкращими і найсексуальнішими уболівальниками. Йдеться про групу українських дівчат, які танцюють на баскетбольних матчах в паузах (вперше, до речі, у рамках Ігор). Дехто взагалі приходить спеціально, щоб глянути на запальних українок.
Telegram Channel