Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Україну накрила хвиля розбійних нападів

Колишній голова Тернопільської обласної ради (у 2002 - 2006 роках) 67-річний Анатолій Жукінський помер від інфаркту, після того як 24 лютого на нього скоїли розбійний напад

Як повідомляється на сайті поліції Тернопільської області, повідомлення про розбійний напад надійшло до правоохоронців о 20:50. Потерпілий розповів, що близько 19:30 на нього біля гаража на вулиці Паращука у Тернополі  напало двоє невідомих.



Вони заштовхали пенсіонера в гараж, зв'язали руки пластиковими стяжками, на голову натягнули поліетиленовий пакет та, погрожуючи пістолетом й наносячи тілесні ушкодження, вимагали гроші.




"Вони заштовхали пенсіонера в гараж, зв'язали руки пластиковими стяжками, на голову натягнули поліетиленовий пакет та, погрожуючи пістолетом й наносячи тілесні ушкодження, вимагали гроші", - зазначається в повідомленні.
Постраждалий мав при собі 1500 гривень та iPhone, що і забрали нападники. Після цього вони втекли, залишивши Жукінського в гаражі. Через півтори години він опритомнів та зміг вийти. Постраждалий зі зв'язаними руками дійшов до магазину на вулиці Руській і вже звідти люди викликали поліцію та швидку. Експерти вилучили на місці нападу предмет, схожий на магазин від пістолета із трьома патронами, а також інші речі. Вилучене скерували на судово-медичну експертизу.
У потерпілого екс-голови облради лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та множинні садна обличчя. Надавши допомогу, його відпустили додому. У повідомленні поліції зазначається, що 25 лютого Жукінський ще спілкувався зі слідчими та повідомив, що зловмисники були у балаклавах. Однак через півтори доби після нападу він помер від повторного інфаркту міокарда.
За фактом нападу на екс-голову Тернопільської облради розпочате кримінальне провадження за статтею 187 частина 3 Кримінального кодексу України - розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище.
Поліція встановлює осіб, причетних до розбою.

Telegram Channel