Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

У Нововолинську діти Героїв харчуватимуться безплатно

Окремі категорії дошкільнят та школярів звільнені від плати за харчування, решті батьків – доведеться платити більше

Алла ЛІСОВА
З 1 березня і до кінця року безкоштовно матимуть обіди  учні–сироти, позбавлені батьківського піклування та ті, чиї батьки загинули в зоні АТО з розрахунку 9,00 грн щоденно.



Також аналогічні групи дітей отримуватимуть безкоштовне харчування і в дитячих дошкільних установах.



Також  безоплатно харчуватимуть - тільки до кінця серпня - всіх учнів, які вимушено переселені зі Сходу України,  та котрі виховуються в малозабезпечених сім’ях. До цієї категорії також віднесли дітей  учасників АТО на період їх відрядження для участі в антитерористичній операції, забезпеченні правопорядку та охороні державного кордону на території Донецької та Луганської областей, і тих, котрі після демобілізації отримали статус учасника бойових дій, а також    діти–інваліди.  На цей період  на харчування кожного школяра названих категорій  щоденно виділятиметься  6,00 грн,  а з 1 вересня  сума виділених коштів  становитиме 7 грн. на кожного учня.
Також аналогічні групи дітей отримуватимуть безкоштовне харчування і в дитячих дошкільних установах. Половину від вартості платитимуть багатодітні сім’ї.
Разом з тим  збільшено плату для батьків за утримання дітей у дошкільних навчальних закладах з 12 до 18 гривень, що становить 60 відсотків від усієї суми харчування. Таке рішення депутати затвердили на сесії Нововолинської міської ради.

Telegram Channel