Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

У Рогатині виявили нелегальну російську радіостанцію

На Івано-Франківщині здійснює безліцензійне мовлення у FM-діапазоні російськомовна радіостанція під назвою «Русское христианское радио Mv» або «Славянское радио»

За словами представника Національної ради з питань телерадіомовлення Ігоря Маслова, про те, що таке радіо працює на теренах області, це йому стало відомо 13 лютого. Він офіційно звернувся до Українського державного центру радіочастот з проханням перевірити інформацію. Фахівці з’ясували, що станція з передавачами малої потужності розташована у Рогатині, передає ZAXID.NET, спираючись на «Репортер».



Правоохоронні органи мали б припинити це одразу, бо немає дозволів та ліцензії на мовлення.



«Моя робота – зафіксувати порушення та написати відповідні звернення. Я не настільки обізнаний в релігії, щоб сказати, яка саме це течія. Але радіо російськомовне. Я знаю, де встановлені передавач і антена, вони не ховаються. Пройшло два тижні, та незаконне радіо досі працює. Правоохоронні органи мали б припинити це одразу, бо немає дозволів та ліцензії на мовлення. Мали б просто вилучити обладнання та зупинити мовлення», – розповів Ігор Маслов.


В облуправлінні Служби безпеки України повідомляють, що про цю ситуацію із радіостанцією знають.


«У взаємодії з Національною поліцією та представником Нацради вживаються відповідні заходи. Про їх результат повідомимо додатково», – повідомила прес-офіцер облуправління Марія Римар.


 


 


 

Telegram Channel