Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

КАПЕЛАНСЬКА СЛУЖБА

У Луцько-Волинській єпархії УПЦ Київського патріархату відбулася презентація капеланської служби...

У Луцько-Волинській єпархії УПЦ Київського патріархату відбулася презентація капеланської служби.
Капелан — це священик, котрий служить у каплиці, а також є помічником парафіяльного священика. Капеланська служба Луцько-Волинської єпархії опікуватиметься військовослужбовцями, засудженими, хворими у лікарнях та іншими категоріями людей, котрі через певні обставини не можуть прийти у церкву. Також священики проводитимуть методичну роботу з удосконалення капеланського служіння у різних сферах.
Як зазначив керуючий Луцько-Волинською єпархією Київського патріархату єпископ Михаїл, подібна робота в області велася. Але вона відбувалася стихійно. Залучалися священики, котрі на той час були вільними. Однак капеланство, перш за все, повинно спиратися на людей, які знають свою справу. Тому надалі у семінарії будуть викладати спеціальні уроки підготовки капеланів.
Старшим капеланом обрано священика Свято-Троїцького собору протоієрея Олександра Безкоровайного. Нині каплиці діють в обласній клінічній лікарні, онко- та наркодиспансерах. Із створенням їх, звичайно, є деякі труднощі. Адже церква відокремлена від держави, а закону про капеланську службу не існує. Тому статус таких каплиць остаточно не визначений.
Головний лікар Волинської обласної лікарні Іван Сидор, котрий був запрошений на презентацію капеланської служби, зазначив, що сьогодні ніде так не потрібна не лише капличка, а й церква, як у лікарні. Тут щоденно перебувають тисячі хворих. І лише поєднання фізичного лікування з духовним дає позитивні результати.
Сергій БОРОХ.
Фото Володимира ЛУК’ЯНЧУКА.
Telegram Channel