Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Наші військові куплять на Заході вживані кораблі

Уже найближчим часом Україна придбає мінно-тральний комплекс

Про те, що Міноборони України розглядає можливість купівлі на вторинному ринку Заходу військових кораблів, заявив 27 лютого в ефірі «5 каналу» командувач Військово-морськими силами Ігор Воронченко. За його інформацією, кораблі Україна може отримати за спеціальними схемами оплати.



Україна - транзитна держава, що має гарантувати безпечне плавання всіх суден Чорним морем.



"Групи (переговірників від України - ред.) виїжджали. Одна група офіцерів ВМС України повернулася, не можу називати країни, бо не маю права, з-за кордону, де позитивно розглянуто вже одне рішення. На вересень ми готуємо другу групу", - розповів Воронченко. Він зазначив, що країни-партнери України "розглядають це питання як перспективне".
За його словами, Україна - транзитна держава, що має гарантувати безпечне плавання всіх суден Чорним морем, і одним тральщиком "Генічеськ" тут не обійтися. Тому зараз вирішується питання про придбання мінно-трального комплексу. "Було розглянуто кілька варіантів, ми прийняли рішення, що за той ресурс, який є у нас, ми зможемо придбати собі мінно-тральний комплекс. Те ж саме проробляється з придбання кораблів прибережної зони", - повідомив Воронченко.

Telegram Channel