Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Волинська школярка-хуторянка виграла одразу дві обласні олімпіади

— Наталія Бойко — старанна учениця, щороку бере участь у різних олімпіадах. Торік завдяки їй в історії школи вперше був побитий рекорд: вона здобула перемогу не з одного, а двох предметів на обласній олімпіаді, крім того, мала треті місця з історії та географії, — з гордістю розповідає про дев’ятикласницю директор ЗОШ І—ІІІ ступенів села Мала Глуша Любешівського району Юрій Харчик


Тамара УРЯДОВА
А цього року, за словами Юрія Павловича, дівчинка ще й покращила власний результат: на обласній олімпіаді з географії здобула друге місце. Крім того, брала участь в обласних олімпіадах із математики та трудового навчання. Відповідно, на районних етапах була першою серед ровесників Любешівщини. Завдяки вагомим здобуткам юнка мала можливість торік відпочити в Карпатах, адже отримала путівку в оздоровчий табір «Артек-Буковель» від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».



 Після 11-го класу хоче вступати в один із медичних вузів, бо ще змалечку твердо вирішила, що буде лікарем.



Цікаво, що Наталія Бойко — з багатодітної сім’ї, і проживає їхня родина далеченько — на хуторі Корма, що приблизно за п’ять кілометрів від школи. Щодня на навчання дівчину та її двох молодших сестричок — Оленку (6 клас) і Тетянку (7 клас) привозить коником тато Олександр Сергійович або мама Наталія Володимирівна. А от додому вони добираються маршрутним автобусом. Крім дівчаток та їхніх батьків, на Кормі проживає їхня бабуся Єва Степанівна, татова тітка. Оце і всі хуторяни.
Пишаються Наталкою батьки та вся родина. А сама дівчина розповіла, що любить в’язати, а років зо два тому навчилася ще й вишивати і вже третій рушник розпочала. От тільки часу, на жаль, на своє хобі дев’ятикласниця має не так уже й багато. Доки додому після школи добереться, підготує домашні завдання, а ще ж старається допомагати мамі, бабусі у хатніх справах. Взимку куди не йшло, а з весни до осені на хуторі всім роботи вистачає: мають Бойки три корівки, двоє коней, тримають свиней, качок, обробляють чималий город. 
Зізналася Наталка, що особливо їй подобаються географія, історія та українська мова. Починаючи з сьомого класу, вона бере участь у різних предметних олімпіадах. Після 11-го класу хоче вступати в один із медичних вузів, бо ще змалечку твердо вирішила, що буде лікарем. Про медицину, наскільки це важлива професія, знає від тітки-медика. Віддавна дівчина має велике бажання відвідати Львів і, можливо, вступатиме до вузу саме у місто Лева. А приваблює воно найбільше її як культурна столиця Західної України. 
Фото Олега ДОРОША.

Telegram Channel