Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

МВС просить дозволити розгін учасників «блокади Донбасу»

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков просить Антитерористичний центр дати силовим органам повноваження розганяти учасників «блокади торгівлі з окупантами»

На нараді з представниками металургійних підприємств під керівництвом прем'єра Володимира Гройсмана він сказав, що «лібералізм» Кабінету Міністрів і переговори з учасниками блокади ні до чого не призводять, пише "Українська правда".



 Давайте приймемо закон, що кожен громадянин України має право перекривати залізничне полотно. Ви не хочете такого закону? 



«Володимире Борисовичу, лібералізм нашого уряду не знає меж. Місяць нашої ліберальної політики, ваших ліберальних переговорів з ініціаторами цієї блокади – з ініціативи Березюка (керівник фракції «Самопоміч» - Ред.), наскільки я знаю, – ні до чого не призводить. Треба приймати рішення, – заявив Аваков. – Що стосується контрабанди. Давайте теж один одного не обманювати. У нас контрабанда через західний кордон – уся країна знає – значно більша, чим через східний».
Він звернувся до народних депутатів: «Шановні колеги, відсиджуватися вже потрібно закінчувати. Давайте приймемо закон, що кожен громадянин України має право перекривати залізничне полотно. Ви не хочете такого закону? Такого закону немає й, напевно, не буде. Тоді давайте дотримуватися тих, які є. І тоді давайте дамо ті повноваження силовим органам, щоб відновити тут ситуацію. І я просив би керівників Антитерористичного центру прийняти відповідні рішення. І ми ці рішення забезпечимо", – сказав голова МВС.
Як відомо, АТЦ керує спецопераціями в зоні АТО.

Telegram Channel