Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Туристичні змагання «Доброволець —2017» у Цуманській пущі

Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща» мірялися силами туристи-екстремали з усієї України

Оксана КРАВЧЕНКО


Організатори змагань «Доброволець —2017» – громадські організації «ВМР «Національний Альянс», «ANTAR» та «Вільні люди» -- присвятили їх героям «Небесної Сотні», учасникам 35 сотні Самооборони Майдану «Волинська січ».



 Долали дистанції двох категорій складності: 1 – мали пройти за добу понад 100 кілометрів, ІІ – понад 60.



Цьогоріч на Ківерцівщині зібралося 200 любителів туризму із різних областей України. Стартували команди у селищі Цумань. Вони долали дистанції двох категорій складності: 1 – мали пройти за добу понад 100 кілометрів, ІІ – понад 60. Контрольними пунктами були цікаві історичні та природничі об`єкти. Серед них – могили полковника УНР Данила Лучка, вояків УПА Арендарчука та Ховайла, пам’ятник жертвам НКВД, могила першого командира УПА на Волині Василя Івахіва, меморіальна дошка Нілу Хасевичу, місце загибелі Клима Савура, віадук Клеванського замку та інші.
Подолати маршрути було складно, адже протягом доби погода змінювалася декілька разів, а в нічному лісі зорієнтуватися непросто. Проте завзяття та азарт вели учасників до фінішу.
Переможцями екстремальних туристичних змагань стежками Героїв «Доброволець-2017» на 100-кілометровій дистанції стали Артем Слотін та Руслан Форманюк; на 60-кілометровій – Віктор Вітюк та Андрій Марчук.
Працівники парку допомагали в організації змагань: підготували інформацію для буклету, подбали про приміщення і побутові зручності для учасників, забезпечення транспортними засобами тощо.

Telegram Channel