Пишні оладки - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 26.70 € 31.46
Пишні оладки

Волинь-нова

Пишні оладки

На дріжджах вони зовсім інші, ніж на кефірі та соді, — ​більш пухкі й високі. До того ж такими оладками можна поласувати і в піст, адже готуються вони без використання яєць


Інгредієнти: 2 склянки борошна, 400 мл води, 1 ч. л. сухих дріжджів, 1/2 ч. л. солі,
2 ст. л. цукру, олія для смаження.



Приготування. До просіяного борошна додати сухі дріжджі, сіль, цукор, влити теплу воду і замісити тісто консистенції густої сметани. Накрити чистим рушником і помістити в тепле місце, щоб підійшло. Коли тісто підніметься, поставити сковорідку на плиту, налити олію і добре розігріти. Ложку вмочити в холодну воду і обережно, не перемішуючи, набирати тісто й викладати його на пательню. Дріжджове тісто дуже збільшується в об’ємі, тому слід залишати достатні проміжки. Смажити на середньому вогні з обох боків по 2 хвилини під кришкою. Готові оладки викладати на паперові рушники, щоб не були надто масними. Подавати з медом чи варенням.
До речі. Урізноманітнити смак оладок можна додаванням до них солодких фруктів або овочів. Для цього підійдуть яблука, банани, цитрусові, родзинки і курага, гарбуз, морква. А зробити їх шоколадними допоможе какао-порошок.