Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівненська обласна рада знову залишиться без голови?

Волинь-нова

Рівненська обласна рада знову залишиться без голови?

На сесії 17 березня депутати вирі­шуватимуть, чи звільняти третього у цій каденції керівника головного представницького органу краю. Хоча вибори до облради були менш як півтора року тому

Левко ЗАБРІДНИЙ


Проект рішення про недовіру та звільнення голови ради Миколи Драганчука (на фото) зареєстрував екс-голова, якого звільнили в березні 2016-го, Володимир Ковальчук якраз за 20 днів до сесії. У такий спосіб пан Ковальчук не повторив помилок своїх минулорічних опонентів, а нині союзників, і позбавив «Батьківщину» шансу звернутися до суду. Бо, коли його звільняли, проект рішення завчасно ніхто не реєстрував, а вніс уже на самому сесійному засіданні депутат Богдан Файфура, що й дало змогу радикалам виграти справу про поновлення на посаді.



Буде вказівка з Адміністрації Президента, де нібито вже давно домовилися з лідером радикалів Олегом Ляшком: він критикує Юлію Тимошенко та її політсилу, а натомість «отримує» Рівненську область.



Без голосів фракції Блоку Петра Порошенка чи «Свободи» (яка у раді працює в унісон із БПП) зняти Миколу Драганчука радикалам не вдасться. Обрати нового голову (чи то пак повернути старого, адже на посаду знову хоче Володимир Ковальчук) — поготів. Ще донедавна БПП, «Батьківщина» та «Свобода» в раді формували більшість, проте в січні лунають чутки, що місцеві «порошенківці» підуть на співпрацю з радикалами, бо буде вказівка з Адміністрації Президента, де нібито вже давно домовилися з лідером радикалів Олегом Ляшком: він критикує Юлію Тимошенко та її політсилу, а натомість «отримує» Рівненську область.
Останнім часом про такий варіант, щоправда, говорять менше. Натомість серед депутатів є версія, що БПП знову «переграє» всіх: свої голоси за відставку Миколи Драганчука дасть, а ось за обрання нового голови — ні. Отже, керувати радою на невизначений термін залишиться перший заступник — представник БПП Олександр Корнійчук, а з ним — заступник голови Олексій Бучинський, людина «Свободи».
Власне, такий сценарій розглядали ще восени, коли Миколу Драганчука тільки обирали головою ради. Тоді говорили, що пан Драганчук довго не пробуде на посаді і за першої нагоди напише заяву на звільнення. Залишився він тільки тому, що плани і «друзі» «Батьківщини» у Києві змінилися.
До сесії 17 березня ще понад два тижні. У цей час триватиме активний «збір голосів», тож до самого засідання навряд чи хтось знатиме напевне: залишиться Микола Драганчук на посаді чи стане третім «знятим». Єдине, що прогнозують майже зі стовідсотковою впевненістю, — без криків у сесійній залі не обійдеться.


 

Telegram Channel