Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

На Ратнівщині депутати виявили розтрату бюджетних коштів

Протягом цьогорічного опалювального періоду до Ратнівської райради надійшло чимало скарг на незадовільний тепловий режим в навчально-виховних закладах району

Іван КАПІТУЛА
У зв’язку з цим на одній із сесій депутати прийняли рішення про створення тимчасової контрольної комісії, яка б і з’ясувала стан забезпечення шкіл району твердим паливом та наскільки ефективно використовуються бюджетні кошти відділом освіти, а також відділом молоді та спорту райдержадміністрації при здійсненні його закупівель.
Результати перевірки виявилися настільки вражаючими, що тимчасова контрольна комісія на своєму засіданні прийняла рішення про направлення матеріалів для розгляду і відповідного реагування прокурору Волинської області М. Ю. Киричуку та начальнику управління захисту економіки у Волинській області Р.М. Марчуку.



Загальноосвітнім закладам недопоставлено значну кількість дров, вугілля та торфобрикетів, чим заподіяно великих збитків районному бюджету.



 У «Заяві про вчинення злочину» , зокрема, наголошується, що у ході перевірки використання бюджетних коштів відділами освіти, молоді та спорту райдержадміністрації виявлено ряд порушень фінансово-господарської діяльності та бухгалтерського обліку. Зокрема, встановлено суттєві розбіжності в облікових документах поставленого палива відділами освіти, молоді і спорту райдержадміністрації і отриманого навчальними закладами району. Загальноосвітнім закладам недопоставлено значну кількість дров, вугілля та торфобрикетів, чим заподіяно великих збитків районному бюджету. Допущені порушення і у веденні облікових документів на відпуск паливних та будівельних матеріалів, фарби.
Відомості за фактом розтрати бюджетних коштів посадовими особами відділів освіти, молоді та спорту райдержадміністрації члени тимчасової контрольної комісії просять внести до єдиного реєстру досудових розслідувань, і в кінцевому результаті покарати винних.

Telegram Channel