Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Ковелі планують визнати бійців-добровольців учасниками АТО

Волинь-нова

У Ковелі планують визнати бійців-добровольців учасниками АТО

Готується проект рішення, який буде розглянуто на березневій сесії міської ради.


Присутні доручили посадовим особам виконавчого комітету доопрацювати проект рішення і внести його на розгляд березневої сесії міської ради.



Про визнання бійців-добровольців учасниками антитерористичної операції та надання їм соціальних гарантій та пільг, передбачених місцевими програмами, йшлося на нараді, яку провели заступник міського голови Ігор Прокопів та секретар міської ради Віра Федосюк, повідомляє сайт Ковельської міської ради.


На звіті міського голови Олега Кіндера про роботу за 2016 рік член Громадської ради при міській раді, командир Ковельського відділення ДУКу Олександр Мінько звернувся про надання місцевих пільг учасникам добровольчих формувань. За дорученням Олега Олексійовича, працівниками профільниих структурних підрозділів був підготовлений відповідний проект рішення, а також свій проект запропонували і депутати міської ради.


Для узгодження остаточного варіанту документа і була скликана нарада. Як практично реалізувати пропозиції, дійти до спільного знаменника і говорили учасники зустрічі. Серед них – один з авторів проекту, депутат міської ради Ігор Пініс, представники управління соціального захисту населення на чолі з начальником Софією Сагаль, начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонно-мобілізаційної та кадрової роботи Валерій Мацюк та ініціатор - Олександр Мінько.


Аби боєць-доброволець скористався вищевказаними гарантіями та пільгами, отримав право на грошову підтримку, йому необхідно надати підтвердження, що він дійсно є учасником антитерористичної операції.


Розглядом цих питань буде займатись комісія. Її склад та Положення про діяльність пропонують затвердити на сесії міської ради. Депутати мають схвалити і порядок, яким буде керуватись комісія у своїй роботі.


Рекомендовано, що для зручності учасники добровольчих батальйонів необхідні документи на розгляд комісії подаватимуть безпосередньо у міську раду.


До складу комісії увійдуть депутати міської ради, представники виконавчого комітету, військкомату, автори проекту, учасники добровольчих формувань.


Присутні доручили посадовим особам виконавчого комітету доопрацювати проект рішення і внести його на розгляд березневої сесії міської ради. Якщо його підтримають депутати, то комісія одразу розпочне свою роботу.

Telegram Channel