Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

Вандал зруйнував могилу... рідної матері

У середу до Ковельського відділу поліції надійшло повідомлення від 53-річної жительки села Старі Кошари про те, що на місцевому кладовищі пошкоджено надмогильні пам’ятники

 Марина ЛУГОВА
На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції. Правоохоронці встановили особу зловмисника та з’ясували, що 51-річний житель села Довгоноси на цвинтарі у Старих Кошарах металевим молотком пошкодив 26 мармурових надгробків та 4 дерев’яні хрести. Після цього він поїхав підводою до сусіднього села Тупали Турійського району, де пошкодив ще 5 хрестів. На цьому ж кладовищі зловмисника затримали поліцейські Турійського відділення поліції. Санкція статті Кримінального кодексу України, яка інкримінується йому, окрім штрафних санкцій, передбачає позбавлення волі до трьох років.



Дружина зловмисника запевнила, що сім'я все відшкодує.



Справа в тому, що Володимир Ф., який розгромив надгробки, — хвора людина.


Сам він родом зі Старих Кошар, а живе у селі Довгоноси Ковельського району. Колись, до хвороби, за словами Старокошарівського сільського голови Галини Шепшелей, Володимир Ф. працював у Ковелі начальником поїзда. Свого часу якось дуже несподівано для всіх, хто його знав, ударився в релігію. Ревно відвідував службу Божу, а потім...


То вже спеціалісти можуть оцінити, що ж сталося з ним. А результат того, що всі бачили, — це якесь дуже агресивне ставлення до церкви, до хреста — символу християнства. Декілька років тому чоловік зрізав хрести-обереги біля Старих Кошар, а також у сусідніх селах.


Того дня у Старокошарівській сільській раді правоохоронці зустрілися з тими людьми, які зазнали збитків, і написали про це у своїх заявах. Сюди ж приїжджала дружина Володимира Ф., вона запевнила, що сім'я все відшкодує: кому грішми, кому допоможе робочою силою у відновленні пам'ятника.


Сам правопорушник ізольований. Очевидно, його перш за все чекає лікування.


 

Telegram Channel