Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Що спричинило отруєння дітей? Подробиці з місця події

Волинь-нова

Що спричинило отруєння дітей? Подробиці з місця події

Як ми повідомляли, сьогодні у селі Лудин Володимир-Волинського району довелося евакуювати школу через те, що у навчальному закладі було виявлено поки що не відому шкідливу речовину. Усього евакуйовано 100 дітей. 16 школярів госпіталізовано у райлікарню. У медичний заклад потрапили ті, у кого була нудота та підвищена температура й артеріальний тиск

Алла ЛІСОВА


На місці працювали спеціалісти Володимир-Волинського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр» МОЗ України, медики, володимир-волинські рятувальники, слідчо-оперативна група.
Побувавши у школі, ми з'ясували, що це сталося перед уроками — о 8.10. До кабінету завуча Лариси Сівер прийшли учениці 8-го класу і повідомили, що в них у класі якийсь різкий запах. Лариса Сергіївна на місці переконалася, що це справді так. До того ж різкіший запах відчувався із сусіднього приміщення підсобки.
За розпорядженням завуча діти перейшли у спортзал. Почалися пошуки джерела забруднення. Вчителька хімії Оксана Киричук виявила у підсобці на тумбочці під пляшкою з-під води якісь зелені плями.



Вчителька хімії Оксана Киричук виявила у підсобці на тумбочці під пляшкою з-під води якісь зелені плями. 



Коли діти почали скаржитися на самопочуття, то їх відправили у сільський ФАП і повідомили про надзвичайну подію у Володимир-Волинське територіальне медичне об'єднання. Згодом 16 учнів і одна вчителька були госпіталізовані. Спеціалісти, які працювали на місці події, взяли проби розлитої речовини для того, аби її ідентифікувати.
Завтра у школі ще працюватиме слідчо-оперативна група. Буде зірвано у підсобці підлогу, аби взяти на аналіз верхній шар грунту. Призначено ряд експертиз. Після одержання результатів вирішуватиметься питання щодо відкриття кримінального провадження. Начальник Володимир-Волинського відділу поліції Михайло Бобик сказав:
— Я висновків поки що робити не буду, але не виняток, що це дитячі пустощі.
Вчора післяобідньої пори у коридорі і в самому класі ще відчувався їдкий запах якогось хімікату.

Telegram Channel